01.06.2010. / 12:18

Autor: Nacionalova redakcija

IRB i FER potpisali sporazum o suradnji

Zajednička inicijativa i provedba projekata ima za cilj značajno povećati kvalitetu i prolaznost prijava projekata

Vedran Mornar i Danica RamljakVedran Mornar i Danica RamljakRavnateljica Instituta Ruđer Bošković (IRB), dr. sc. Danica Ramljak i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), prof. dr. sc. Vedran Mornar potpisali su jučer u prostorijama IRB-a sporazum o suradnji. Predmet sporazuma je razvoj multidisciplinarne suradnje između IRB-a i FER-a u sklopu Europskog istraživačkog prostora (ERA) primjenom suvremene eScience tehnologije.

Neprestani razvoj novih tehnologija u znanstveno-istraživačkom svijetu traži maksimalno iskorištavanje intelektualnog kapitala u svrhu održavanja konkurentnosti. Vrhunska obrazovna tehnologija u ICT području na FER-u osigurava neophodne uvjete nadarenim mladim stručnjacima za potrebe izvođenja zajedničkih projekata i rješavanje kompleksnih problema u znanstveno-laboratorijskom okruženju na IRB-u.

Zajednička inicijativa i provedba projekata ima za cilj značajno povećati kvalitetu i prolaznost prijava projekata. Također, ovim sporazumom želja je stvoriti materijalni okvir za mlade znanstvenike i studente radi njihovog uključivanja u ERA-u i kvalitetnijeg poslijediplomskog usavršavanja.

Sporazumom je predviđena suradnja u području znanstveno-istraživačkih i EU FP7 projekata, te u strateškim programima razvoja u Republici Hrvatskoj. Planira se i osnivanje novih studija na sveučilištima, podrška razvoju inovacija i razvijanje centara izvrsnosti.

Vezane vijesti

Danica Ramljak više nije na čelu Instituta Ruđer Bošković

Danica Ramljak više nije na čelu Instituta Ruđer Bošković

Upravno vijeće Instituta Ruđer Bošković, na danas održanoj sjednici, razriješilo je dr. sc. Danicu Ramljak s dužnosti ravnatelja Instituta, priopćili… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 01.06.10. 12:42

HA HA HA IRB i FER su ni 10 km zracne udaljenosti jedno od drugoga, u zemlji od 4.5 miliona ljudi. Zar oni sada nakon svog tog vremena trebaju poseban dokument o suradnji!!!! Sto su do sada radili?? Nisu znali da jedan i drugi postoji??? Dali cemo sutra morati citati naslove PMF i IRB ili PMF i FER potpisali dokument o suranji. Zar se ne zove sveuciliste u zagrebu, zar takve suranje ne bi trebale biti automatske.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika