02.06.2010. / 14:44

Autor: Hina

Češka: Tri stranke desnog centra dogovorile se o koaliciji

Premda je na izborima osvojila najviše glasova, 22,1 posto, Socijaldemokratska stranka (ČSSD) nema dostatno snažna partnera da bi s njime sastavila parlamentarnu većinu

Petr Nečas (Foto: Reuters)Petr Nečas (Foto: Reuters)Dvije stranke desnice i jedna stranka centra u Češkoj, koje su na parlamentarnim izborima osvojile natpolovičnu većinu glasova, dogovorile su se u srijedu o koalicijskoj vladi, objavio je predsjednik stranke desnice ODS Petr Nečas.

"Građanski demokrati (ODS), TOP 09 (desnica) i Javna pitanja VV (centar) zajedno žele osnovati koalicijsku vladu proračunske odgovornosti i poštovanja prava", rekao je novinarima Nečas koji će, očekuje se, biti premijer.

Po ustavu, budućeg predsjednika vlade imenuje predsjednik Vaclav Klaus. Potonji je u ponedjeljak rekao da će prvo pričekati rezultate međustranačkih razgovora.

Premda je na izborima osvojila najviše glasova, 22,1 posto, Socijaldemokratska stranka (ČSSD) nema dostatno snažna partnera da bi s njime sastavila parlamentarnu većinu.

Vezane vijesti

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

Sućut Josipovića češkom predsjedniku Klausu

U povodu tragične prometne nesreće kod tunela Krpani na autocesti A1 Zagreb-Split, u kojoj je noćas stradao velik broj čeških turista, predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika