08.06.2010. / 17:28

Autor: Martina Čizmić

Brisanje 'mrlje' s imena: BP kupuje fraze vezane uz katastrofu na pretraživačima

Jednostavnim upisivanjem fraze "oil spill" kao prvi rezultat dobijete web stranicu British Petroleuma na kojoj opširno piše sve o načinima na koje se BP pokušava boriti sa naftnom mrljom

BP je zakupio određene ključne fraze na GoogleuBP je zakupio određene ključne fraze na GoogleuInternet sa svojim mogućnostima mijenja način na koji se informacija širi svijetom. Upravo zbog interneta svijet se čini posebno malim, jer u svakom trenutku možete pročitati vijesti iz bilo kojeg dijela zemaljske kugle. No, isto tako, možete ga iskoristiti i u promotivne svrhe.

Toga su svjesni i u British Petroleumu. Nakon eksplozije na njihovoj naftnoj platformi Deepwater Horizon u Meksičkom zaljevu i gotovo dva mjeseca neprekinutog zagađivanja oceana naftom iz bušotine, odjel za odnose s javnošću BP-a odlučio se baciti u pozitivan marketing.

Kako piše američki ABC, zakupili su nekoliko fraza koje su povezane sa ekološkom katastrofom i naftom mrljom na internetskim pretraživačima poput Googlea i Yahooa. Kada tvrtka zakupi određenu frazu, njene se web stranice pojavljuju na samom vrhu stranice sa rezultatima pretraživanja i označene su kao sponzorirani linkovi.

Tako jednostavnim upisivanjem fraze "oil spill" kao prvi rezultat dobijete web stranicu British Petroleuma na kojoj opširno piše sve o načinima na koje se BP pokušava boriti sa naftnom mrljom.

"Zakupili smo fraze na pretraživačima kako bismo olakšali ljudima dostup do informacija o našem trudu u Meksičkom zaljevu i olakšali im pristup do linkova i informacija o traženju odštete, prijavljivanju nafte na plažama ili volontiranju u čišćenju", rekao je za ABC News glasnogovornik Toby Odone.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika