09.06.2010. / 09:32

Autor: Nacionalova redakcija

Poljski zakon o kemijskoj kastraciji stupio na snagu

Novi zakon daje državi ovlasti da silovatelje djece i bliskih članova obitelji podvrgne kemijskoj kastraciji tj. lijekovima suzbije njihov seksualni poriv

Poljski premijer Donald TuskPoljski premijer Donald TuskPoljski zakon prema kojem se silovatelji i pedofili mogu podvrgnuti kemijskoj kastraciji stupio je na snagu. Premijer Donald Tusk je iznio prijedlog mjera pooštravanja zakonskih odredbi nakon serije medijski popraćenih slučaja pedofilije koje je u listopadu prihvatio poljski parlament.

Zakon se odnosi na osobe koje su silovali djecu ili bliske članove obitelji. Zatvorenici takvih teških djela biti će primorani uzimati lijekove po izlasku iz zatvora kako bi im se smanjio seksualni poriv. Prije samog postupka kastracije predviđeno je i obavezno savjetovanje psihijatra.

Ovaj postupak je provjeren i isproban u drugim zemljama ali u većini slučajava je bio na volonterskoj bazi. Poljska je prva zemlja Europske Unije koja je volontersko podvrgavanje učinila obaveznim i time postala država s najstrožom politikom prema pedofilima, prenosi BBC.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 09.06.10. 12:06

Bravo! Napokon je pocelo!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika