09.06.2010. / 12:25

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Video: Velike poplave u Poljskoj, Hrvatsku tek očekuje vodeni val

Hrvatske vode prognoziraju kako će područje Republike Hrvatske vodeni val napustiti u nedjelju, odnosno ponedjeljak.

Na području Osječko-baranjske županije na dionicama slivnog područja Drave i Dunava zabilježen je stalni porast vodostaja, priopćila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U tijeku su aktivnosti u cilju zaštite područja uz Dunav u Republici Hrvatskoj, kao i uz Dravu i ostale pritoke gdje će doći do značajnog uspora i posljedičnog povišenja vodostaja.

Prema prognozi Hrvatskih voda nakon ekstremnih oborina na području cijele srednje Europe, Stanje u Mađarskoj i Poljskoj je alarmantno, a strani mediji poplavu opisuju kao najveću u stoljeću. Oko 500 vatrogasaca, vojnika i dobrovoljaca uspjelo je s 30 tisuća vreća s pijeskom osigurati nasipe u južnom dijelu Varšave spriječivši tako da nabujala rijeka Visla poplavi grad.

Veliki vodni val Dunava premješta se prema području Republike Hrvatske. Danas će kulminirati u Budimpešti dok se vrhunac dunavskog velikog vodnog vala u Batini očekuje u petak, 11. lipnja na vodostaju od približno 750 ±15 cm. Podsjetimo, izvanredno stanje obrana od poplava proglašava se kada vodostaj dosegne 650 centimetara.

Područje Republike Hrvatske vrh vodnog vala napušta u nedjelju, odnosno ponedjeljak, prognoza je Hrvatskih voda, stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Par preživio šest prirodnih katastrofa tijekom medenog mjeseca!

Par preživio šest prirodnih katastrofa tijekom medenog mjeseca!

Švedski bračni par tijekom svog medenoga mjeseca preživjeli su čak šest prirodnih katastrofa, prenosi Yahoo. Stefan i Erika Svanstrom iz Stockholma u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika