09.06.2010. / 14:43

Autor: Hina

Američki ministar obrane predbacuje EU-u da udaljuje Tursku od Zapada

"Ako je išta točno u tvrdnji da Turska 'naginje' Istoku, to je, po mojem mišljenju, zato što je ta zemlja onamo 'gurnuta', a gurnuli su je neki u Europi koji Turskoj onemogućuju vezu sa Zapadom koju ona traži", rekao je Gates.

Američki ministar obrane Robert GatesAmerički ministar obrane Robert GatesAmerički ministar obrane Robert Gates u Londonu je ocijenio da je oklijevanje EU-a da primi Tursku djelomice odgovorno za "pogoršanje" odnosa između Ankare i Izraela.

"Pogoršanje tursko-izraelskih odnosa u zadnjih godinu dana zabrinjava", rekao je Gates novinarima. "Ako je išta točno u tvrdnji da Turska 'naginje' Istoku, to je, po mojem mišljenju, zato što je ta zemlja onamo 'gurnuta', a gurnuli su je neki u Europi koji Turskoj onemogućuju vezu sa Zapadom koju ona traži", rekao je.

Pregovori o pridruženju Turske EU-u, započeti 2005., jako su spori. Do danas je otvoreno samo 12 od ukupno 35 pregovaračkih poglavlja, a samo jedno od ukupno 35 je i zatvoreno.

Tursko-izraelski odnosi pogoršali su se nakon izraelskog napada 31. svibnja na brodovlje s humanitarnom pomoći za Gazu, kad je ubijeno devet turskih državljana.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 09.06.10. 17:53

Ono sto udaljuje Tursku od "zapada" je paranoidna militantna tvorevina zvana Izrael koja je vojno i financijski podrzavana bas od toga Gatesa i njegove drzave, i ubija sve koji se suproostave njenin paranoidnim metodama drzavnog terora. Pajdasi preko bare su i sprijecili osudu piratske akcije u kojoj je poginulo 8 turskih gradjana i medjunarodnu istragu. Za razliku od toga EU clanice Spanjolska i Svedska su povukle ambasadore i Izraela i osudile piratstvo. Pa sada vi sami zakljucite tko koga udaljava od "zapada".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika