10.06.2010. / 11:42

Autor: Nacionalova redakcija

Provala u sjedište Hypo Banke: Kopirani tajni dokumenti Nadzornog odbora

Austrijski list piše, pozivajući se na neimenovane izvore bliske banci, da je pod sumnjom 30-ak zaposlenika. Istražitelji su, kažu, na dobrom tragu i očekuju da će uskoro uloviti provalnika

U prostorije Hypo Alpe Adria Banke u Klagenfurtu provaljeno je u noći s utorka na srijedu, piše bečki dnevni list Heute. Provalniku je bio zanimljiv ormarić za dokumentaciju i pohranu spisa, među kojima su se nalazili i protokoli Hypovog Nadzornog odbora.

Istražiteljski tim koji je proveo očevid na licu mjesta utvrdio je da na ulaznim vratima "nema tragova provale" i da je provalnik po noći ušao u banku te da je imao ključ i kodiranu karticu za otvaranje vrata koje posjeduju svi stalni zaposlenici ove banke, prenosi Večernji list.

"Ili je netko od zaposlenih noću ušao u banku ili je dao svoj ključ i karticu za ulaz nekoj trećoj osobi", izjavio je jedan od članova koruškog istražiteljskog tima.

Austrijski list piše, pozivajući se na neimenovane izvore bliske banci, da je pod sumnjom 30-ak zaposlenika. Istražitelji su, kažu, na dobrom tragu i očekuju da će uskoro uloviti provalnika.

Austrijski istražitelji su prije tri mjeseca odlučili rasvijetliti sve prijepore oko poslovanja Hypo banke u jugoistočnoj Europi. Policijska grupa SOKO Hypo, u kojoj je bilo 45 policajaca, tužitelja i financijskih stručnjala, upala je tada u centralu Hypo banke u Klagenfurtu. Željela se osigurati dokumentacija vezana uz pet tvrtki kćeri Hypobanke u jugoistočnoj Europi. Pročešljava se dokumentacija i do 15 godina unatrag i utvrđuje je li bilo pranja novca.

Vezane vijesti

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank International prodaje svoje banke na području bivše Jugoslavije i za taj je posao unajmila Deutsche Bank, javlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika