11.06.2010. / 08:51

Autor: Totalsport

Tragedija uoči početka SP-a: Poginula praunuka Nelsona Mandele

Mandela se trebao na desetak minuta pojaviti na svečanosti otvaranja SP-a. Nije poznato hoće li nesretan događaj dovesti do promjene plana

Nelson Mandela s Cristianom RonaldomNelson Mandela s Cristianom RonaldomZenani Mandela, 13-godišnja praunuka bivšega južnoafričkog predsjednika Nelsona, poginula je u četvrtak u automobilskoj nesreći vraćajući se kući s koncerta na stadionu Orlando u Sowetu.

U prometnoj je nesreći, čije okolnosti zasad nisu do kraja poznate, sudjelovao samo jedan automobil, a djevojčica je jedina stradala, objavili su Zaklade Nelsona Mandele. Poznato je također da je u automobilu bila Zenanina prabaka, bivša Mandelina supruga Winnie Madikizela-Mandela.

Vozač automobila je uhićen, kazao je glasnogovornik policije, te će protiv njega biti pokrenuta istraga. Moguće će zaraditi krivičnu prijavu.

Trinaestogodišnjakinja je, uz obiteljsku pratnju, nazočila koncertu u čast otvaranja Mundijala.

Iz Zaklade su medije zamolili za poštivanje privatnosti obitelji legendarnog borca za prava južnoafričkih crnaca, koji je za taj cilj odrobijao 27 godina. Mandela se trebao na desetak minuta pojaviti na svečanosti otvaranja SP-a. Nije poznato hoće li nesretan događaj dovesti do promjene plana.

Vezane vijesti

'Mandela je jako bolestan, ali je izvan životne opasnosti'

'Mandela je jako bolestan, ali je izvan životne opasnosti'

Prvi crni predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela "jako je bolestan", ali mu život "nije ugrožen", rekao je u četvrtak izvor blizak junaku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika