11.06.2010. / 14:50

Autor: Nekretnine.hr

5 korisnih savjeta za čišćenje staklenih vrata

Održavanje staklenih vrata tuš-kabine čistima, može se činiti kao nemoguća misija. Staklo je podložno za stvaranje mrlja od vode, ali i za stvaranje rose od vruće vode, međutim uz malo truda staklene površine mogu izgledati besprijekorno

Većina ljudi ima poteškoća s održavajem čistoće staklenih vrata, posebice u ljetnim mjesecima kada se više puta tuširamo. Umrljana staklena vrata na tuš-kabini ne samo da narušavaju izgled njih samih, već i cijele kupaonice. Pročitajte par savjeta za njihovo čišćenje!

Nastojte da staklo ostane suho

Jedna od najvažnijih stvari je da zapamtite kako biste svaki put nakon tuširanja vrata trebali prebrisati suhom krpom tako da ne dopustite stvaranje vodenih mrlja. Vodene mrlje su i najveći problem što se tiče staklenih vrata tuš-kabine. Stoga ne smijete dopustiti da se voda osuši na staklu. Zamislite samo, kada perete svoj automobil, također ga osušite kako ne bi nastale vodene mrlje. Isto morate učiniti i s vratima tuš-kabine, jer ćete postići isti učinak.

Kupovna sredstva za čišćenje

Na tržištu postoji zaista mnogo sredstava za čišćenje staklenih površina. Odaberite sredstvo s kojim imate najbolje iskustva i nanesite ga po vratima tuš-kabine. To će Vam pomoći da se riješite mrlja i drugih nečistoća, ali i bakterija.

Ocat ili izbjeljivač

Kako biste održali staklena vrata Vaše tuš-kabine čistima, ne morate se koristiti kupovnim sredstvima. Možete upotrijebiti i neka sredstva koja već imate kod kuće. Ocat će učiniti čuda pri čišćenju. Napravite mješavinu octa i vode u omjeru 1:4. Jednom tjedno na vrata posprejajte mješavinu i prebrišite. Umjesto octa možete upotrijebiti i izbjeljivač. Te mješavine pomoći će Vam i u uklanjanju bakterija, ali će spriječiti i nastjanje plijesni i gljivica. To je najjeftiniji način za čišćenje vrata tuš-kabine, ali može biti i vrlo učinkovit, ako se pridržavate toga da na taj način čistite jednom tjedno.

Ventilacija

Nakon tuširanja, pazite da kupaonica bude dobro ventilirana. Uključite ventilacijski sustav i otvorite vrata kupaonice kako biste bili sigurni da u prostoriji nema više para, samim time i vlage. To će Vam pomoći kako biste brže osušili vrata, ali će i pljesan imati manje izglede za nastanak.

Omekšivač za rublje

Ovo vjerojatno nije najuobičajeniji način čišćenja staklenih vrata tuš-kabine, ali djeluje. Omekšivači rublja osmišljeni su da uklanjaju vodene mrlje. Nanesite malo omekšivača na spužvicu i obrišite vrata. Po potrebi isperite i osušite.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga...

Državno odvjetništvo povuklo tužbu protiv tvrtke iz sastava varaždinskoga Coninga

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo povuklo je u ime države tužbe protiv Varteksa i tvrtke Congame, članice Coning grupe, radi utvrđivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika