12.06.2010. / 08:58

Autor: Nacionalova redakcija

Dreft Fashion Week, 2. večer: Marko Mitanovski priredio modni spektakl

Kolekcija prikazana u Zagrebu a inspirirana renesansnim teatralnim kostimima sastojala se od desetak modela u crnoj boji. Savršeno sašiveni i skrojeni modeli od umjetne kože, čipke i satena, stilizirani su s bogatim gotičkim ogrlicama i kožnim rukavicama produženih prstiju

Marko MitanovskiMarko MitanovskiMorali smo čekati drugu večer Dreft Fashion Weeka da vidimo nešto savršeno, ali smo to i dočekali u zaokruženoj i genijalnoj reviji Marka Mitanovskog.

«Nasljednik Alexandra McQueena», kako ga nazivaju brojni mediji, zatvorio je drugu večer te priredio pravi modni spektakl. Kolekcija prikazana u Zagrebu a inspirirana renesansnim teatralnim kostimima sastojala se od desetak modela u crnoj boji.

Savršeno sašiveni i skrojeni modeli od umjetne kože, čipke i satena, stilizirani su s bogatim gotičkim ogrlicama i kožnim rukavicama produženih prstiju. Crna bajka Marka Mitanovskog, teatralna i dramatična puna je korzeta s naglašenim, izbočenim bokovima i impliciranim kristalićima, asimetričnih suknji, tajica s nadodanim vezicama, haljinama,...

Svaki komad sam po sebi djeluje skupo i snažno, a gledajući te komade sklopljene u kompoziciju dobivate osjećaj strahopoštovanja i glamuroznosti. Visoke i ženstvene siluete asocirale su na jelenolike vanzemaljce koji imaju izuzetno maštovitog dizajnera. Umetke u kosi u obliku jelenjih rogova, koji su «pripomogli» toj asocijaciji, napravila je Nina Butkovich-Budden, dok je za make-up bila zadužena Issidora.

Kreativnost koja pršti iz svakog modela viđenog na sinoćnjem showu prepoznali su i stilisti Lady Gage, koja je njegove haljine nosila na snimanjima za nekoliko časopisa, između ostalog i za Q Magazine, te na svojoj «Monster Ball» turneji. Njegove haljine korištene su za editorijale u Ellu, Graziji, Gali..

Marko nije želio puno govoriti o svojim planovima, no najavio je svoju novu kolekciju koja će biti predstavljena na londonskom tjednu mode. Na nama je da mu poželimo puno sreće i pričekamo rujan. (I.F.)

Vezane vijesti

Foto: Treća večer Dreft Fashion Weeka privukla malo drugačiju publiku

Foto: Treća večer Dreft Fashion Weeka privukla malo drugačiju publiku

Treća večer Dreft Fashion Weeka privukla je nešto drugačiju publiku. Naravno, mogli su se vidjeti stalni posjetitelji modnih revija poput Nevena… Više

Komentari

registracija
18/2/10

endimion, 12.06.10. 12:49

renesansa i gotika... not the same :)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika