Objavljeno u Nacionalu br. 761, 2010-06-15

Autor: Plamenko Cvitić

Osiguran posao za 1600 zaposlenih

Gredelj obnavlja talijanske vagone

Zagrebačka tvornica utemeljena 1894. godine kao glavna radionica mađarskih državnih željeznica jedina je strana kompanija verificirana kao dobavljač za Trenitaliju

Ivan TolićIvan TolićPredstavnici konzorcija čiji je najveći član Tvornica željezničkih vozila Gredelj, zajedno s predstavnicima talijanske državne željeznice TRENITALIA S.p.A., nakon nedavno provedenog postupka natječaja potpisali su ugovor o popravku 37 putničkih vagona, s mogućnošću za dodatnih 30 vagona. TŽV Gredelj d.o.o., u konzorciju s dva talijanska partnera, dao je najbolju ponudu na natječaju te tako osigurao ugovor za popravak 37 putničkih vagona za noćne linije i čartere velikog komfora, s opcijom u koju je uključen popravak dodatnih 30 vagona.

U pogonima TŽV Gredelj d.o.o. popravljat će se 23 vagona, što iznosi 35 posto od ukupnog ugovora. Na pozivni natječaj mogle su se javiti samo kompanije koje imaju status verificiranih dobavljača TRENITALIA S.p.A. i koje su kvalitetom opreme i radova u stanju osigurati potpunu sigurnost prometa. Talijansko tržište je najveće izvozno tržište za TŽV Gredelj, jedinu stranu kompaniju koja je verificirani remonter navedene tvrtke u području popravka i rekonstrukcije vagona i lokomotiva. Predsjednik uprave Gredelja Ivan Tolić kazao je: "S obzirom na trenutačnu gospodarsku situaciju, ovaj će ugovor dodatno povećati proizvodne kapacitete te time osigurati veću zaposlenost."

U 2010. godini TŽV Gredelj je s konzorcijalnim partnerima iz Italije osigurao već tri ugovora za popravak putničkih vagona za talijanske državne željeznice. Vrijednost navedenih poslova je oko 30 milijuna eura, a ukupno je predviđen popravak 495 putničkih vagona od kojih bi TŽV Gredelj popravljao 165 putničkih vagona. TRENITALIA S.p.A. je dio najveće talijanske kompanije FERROVIE DELLO STATO (Talijanske državne željeznice), zapošljava više od 47.000 ljudi, a bavi se putničkim i teretnim prijevozom.

Godišnje preveze gotovo 500 milijuna putnika i oko 80 milijuna tona robe. Raspolaže željezničkom mrežom od 16.500 km, u svom voznom parku ima više od 2000 dizelskih i električnih lokomotiva, više od 1000 manevarskih lokomotiva, gotovo 8500 putničkih i 41.300 teretnih vagona te 400 kompozicija vlakova.

Vezane vijesti

Gredeljeve lokomotive idu u Maroko

Gredeljeve lokomotive idu u Maroko

Direktor Tvornice željezničkih vozila Gredelj Krešimir Kranjčec, potpredsjednik za internacionalne poslove Will Burrows i potpredsjednik za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika