15.06.2010. / 15:32

Autor: Martina Čizmić

Google kreće u oštru borbu s Appleom: Od jeseni u ponudi Google Music?

Nije isključeno ni povezivanje Google Musica sa YouTubeom, čime bi GM postao prvi servis koji bi korisnicima nudio cijeli niz usluga. Ono što Appleu trenutno nedostaje

Google Music trebao bi biti pokrenut u jesenGoogle Music trebao bi biti pokrenut u jesenDa se borba između Googlea i Applea zaoštrila, poznato je već dulje. Apple je sa svojim iTunesima do sad bio neprikosnoven servis na tržištu digitalne glazbe, dok je Google sa svojom tražilicom zgrtao velike hrpe dolara od oglašavanja.

No, čini se kako je Google bacio oko i na digitalnu glazbu. Glasine već dulje kruže o tome da Google pokreće svoj glazbeni servis, a prema neslužbenim informacijama do kojih je došao američki tehnološki portal CNET, to bi se moglo dogoditi već u jesen.

Google je već u nekoliko navrata signalizirao kako korisnicima mobilnih telefona sa operativnim sustavom Android želi ponuditi i glazbeni servis, a prošloga su mjeseca i interno predstavili internetski servis koji ima slične mogućnosti kao Appleov iTunes.

Kako bi nuđenje istog proizvoda vjerojatno bio propali posao, u Googleu će navodno ponuditi i slušanje glazbe uz Googleove rezultate pretraživanja ili nuđenje glazbe za nekoliko centi uz preuzimanje reklame ili sponzorskog softvera.

Nije isključeno ni povezivanje Google Musica sa YouTubeom, čime bi GM postao prvi servis koji bi korisnicima nudio cijeli niz usluga. Ono što Appleu trenutno nedostaje.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika