17.06.2010. / 11:16

Autor: Nacionalova redakcija

Dobar posao u Kolumbiji: Gerilski dezerteri dobili 1,2 milijuna dolara

Policajci Luis Mendieta, Enrique Murillo, William Donato i vojnik Arbey Delgado u Bogoti su dočekani kao heroji nakon više od desetljeća zatočeništva.

General Luis Mendieta s obitelji na aerodromu u Bogoti nakon 12 godina zatočeništva (fotot: Reuters)General Luis Mendieta s obitelji na aerodromu u Bogoti nakon 12 godina zatočeništva (fotot: Reuters)Dezerteri koji su kolumbijskim specijalnim snagama dostavili informaciji ključne za spašavanje četiri zatočenika FARC-a podijelit će nagradu od 1,2 milijuna dolara, piše BBC.

Tri policijska službenika i jednog vojnika zarobila je gerilska postrojba prije 12 godina a u nedjelju ih je oslobodila kolumbijska vojska u džungli na jugu zemlje.

Vojska nije otkrila o kojim se točno informacijama radilo ali su otkrili kako je jedan od pomagača bio pobunjenički dezerter FARC-a. General Oscar Gonzalez, šef vojske kratko je rekao kako su skupljali informacije iz više izvora koje su dovele do točne lokacije gdje su držali zatočenike.

"Točno smo znali gdje moramo ići, kakvo je osiguranje postavljeno i koliko je pripadnika terorističke organizacije čuvalo zarobljenike," dodao je Gonzalez napominjući kako će vojska učiniti sve kako bi zaštitila bivše gerilce koji su bili od 'velike pomoći'.

Pripadnici policije Luis Mendieta, Enrique Murillo, William Donato i vojnik Arbey Delgado u Bogoti su dočekani kao heroji nakon više od desetljeća zatočeništva.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika