18.06.2010. / 12:29

Autor: Nacionalova redakcija

Nova realnost: Stručnjaci SAP World Toura analizirali hrvatsko gospodarstvo

„Nova realnost“ je pogoršana likvidnost poslovanja, novi moduli prodaje, podizanje operativne efikasnosti te zahtjev za što ranijim prepoznavanjem kvalitetnih ljudskih resursa

Igor Dropulić, SAPIgor Dropulić, SAPČetristotinjak profesionalaca iz ICT industrije i uglednih poslovnih djelatnika okupilo se na zagrebačkom jezeru Jarun na šestoj po redu konferenciji SAP World Tour, ove godine s temom „See Your Way Clear“. Cjelodnevni program nakon uvodnih izlaganja i panela „Quo Vadis Hrvatska“, bavio se prednostima i inovacijama SAP poslovnih programa u svakodnevnom poslovanju kako velikih poslovnih subjekata, tako i manjih i srednjih poduzeća.

SAP i partneri predstavili su inovativna rješenja, a korisnici SAP aplikacija u Hrvatskoj prednosti i napredak koji su ostvarili korištenjem SAP-ovih rješenja u svakodnevnom poslovanju. Uvodni dio konferencije SAP World Tour započeo je pregledom poslovanja SAP-a u Hrvatskoj u proteklom razdoblju te izazovima poslovanja u „novoj realnosti“. Igor Dropulić, direktor SAP-a, naglasio je da su zahtjevi „nove realnosti“ prisutni i na njih treba računati i u budućem poslovanju.

A „nova realnost“ je pogoršana likvidnost poslovanja, novi moduli prodaje, podizanje operativne efikasnosti te zahtjev za što ranijim prepoznavanjem kvalitetnih ljudskih resursa. Panel diskusija „Quo Vadis Hrvatska“, koja je okupila predstavnike Ministarstva financija, Hrvatskih izvoznika, HUP-a, Ekonomskog instituta te IT industrije, zaključena je predviđanjima sudionika o Hrvatskoj u 2010. godini. Panelisti su se usuglasili da je glavni preduvjet uspjeha hrvatskog gospodarstva - samopouzdanje. Također i nastavljanje procesa informatizacije javne uprave, promjena ekonomske politike i zaustavljanje deindustrijalizacije Hrvatske.

SAP World Tour uvodno je pozdravio i njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj, dr. Bernd Fischer, koji je ponovio kako Njemačka vjeruje u sjajnu budućnost Hrvatske unutar EU-a, te u sposobnost Hrvatske da bude konkurentna na otvorenom tržištu EU-a. Helmut Fink, direktor poslovnog razvoja SAP EMEA regije predstavio je inovacije u SAP-ovim poslovnim programima kojima SAP potvrđuje da prati svoje korisnike i njihove potrebe omogućavajući im dostupnost poslovnih sustava na svim uređajima, u svakom trenutku, a bez potrebe za dodatnom nadogradnjom aplikacije.

Na kraju prvog dijela predstavljena je i prva knjiga na hrvatskom jeziku o korištenju SAP poslovnih programa u izdanju SAP-ovog partnera CubeServ naziva „SAP izvještavanje i analiza pomoću SAP BusinessObjectsa”. Popodnevni dio programa pokrivao je četiri odvojena tematska dijela na kojima su predstavnici SAP-a predstavili novitete u pojedinim poslovnim aplikacijama, a hrvatski korisnici tih aplikacija predstavili su prednosti i specifičnosti pojedinih aplikacija. Konferencija je završena dodjelom certifikata partnerima kao zahvala na dugogodišnoj suradnji. Priznanja su dobili: b4b, IBM, Alfatec Group, Cisco, CubeServ, KING ICT, Siemens, Dialog, Enel i Strategic enterprise.

Vezane vijesti

SAP predstavio poslovne rezultate za 2011. godinu

SAP predstavio poslovne rezultate za 2011. godinu

Na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu, tvrtka SAP predstavila je poslovne rezultate za 2011. godinu. Ukupni prihod za 2011. godinu iznosi 47,5… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika