21.06.2010. / 07:40

Autor: Hina

Nestao zrakoplov rudarske tvrtke s 11 putnika i članova posade

"U zrakoplovu je bilo 11 osoba, 9 putnika i 2 člana posade, među kojima 6 Australaca, 2 Francuza, Amerikanac i 2 Britanca", dodao je ministar

Organizirana je potraga za zrakoplovomOrganizirana je potraga za zrakoplovomZrakoplov s 11 putnika i članova posade, među kojima je 6 Australaca, 2 Francuza, 2 Britanca i Amerikanac, koji je unajmila rudarska kompanija, "nestao" je u subotu, priopćilo je u nedjelju kamerunsko ministarstvo prometa.

"Ministarstvo prometa obavještava domaću i međunarodnu javnost da je zrakoplov tipa Casa C212 kongoanske tvrtke Aero-Services koji je unajmio Cam Iron na letu od Yaoundea do Yangadoua (Kongo) proglašen nestalim", rekao je ministar prometa Issa Tchiroma Bakary u zgradi svog ministarstva u Yaoundeu.

"U zrakoplovu je bilo 11 osoba, 9 putnika i 2 člana posade, među kojima 6 Australaca, 2 Francuza, Amerikanac i 2 Britanca", dodao je ministar.

Agencija Reuters prenosi priopćenje rudarske kompanije Sundance Resources Ltd koja navodi da je u zrakoplovu bio australski rudarski magnat Ken Talbot i petero drugih čelnika te tvrtke koja se bavi rudnicima željezne rudače. Talbot je jedan od najbogatijih ljudi u Australiji, a poznat je i kao osnivač i bivši izvršni direktor ugljenokopa Macarthura.

Zrakoplov je "poletio iz međunarodne zračne luke u Yaoundeu u subotu 19. lipnja u 9.13 sati i trebao je sletjeti u 10.20 sati po mjesnom vremenu (11.20 sati po srednjoeuropskom vremenu). Zadnji kontakt bio je u 9.51 sat po mjesnom vremenu", navodi ministar.

"Zrakoplov je poletio po završetku redovite sjednice upravnog odbora Cam Irona održane u Yaoundeu 17. lipnja", kazao je ministar. Ministar je dodao da je radi potrage uspostavljen krizni stožer i da su na teren već krenuli Hercules C-130, Piper i Dormier.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika