21.06.2010. / 10:29

Autor: Robert Bajruši

Nacional: Sanader se želi vratiti s novom strankom

Očito postoji nešto što je Sanadera u inozemnim političkim krugovima definitivno kompromitiralo, i koliko god on bio ambiciozan, postavlja se pitane zašto bi oni koji su inicirali njegov odlazak sada podržali njegov povratak u politiku

IVO SANADER proteklih je tjedana pojačao kontakte sa stranim visokim dužnosnicima kako bi provjerio stajalište međunarodne zajednice o svom eventualnom povratkuIVO SANADER proteklih je tjedana pojačao kontakte sa stranim visokim dužnosnicima kako bi provjerio stajalište međunarodne zajednice o svom eventualnom povratkuBivši premijer Ivo Sanader priprema povratak u politiku i posljednjih je tjedana pojačao kontakte sa svojim saveznicima u Hrvatskoj, ali i nekim političarima u inozemstvu.

Ono što je jako važno - Sanader pokazuje sve veće zanimanje za osnivanje nove političke stranke u kojoj bi okupio skupinu uspješnih poslovnih ljudi, kao i neka nova lica na političkoj sceni, dok su tek na trećem mjestu afirmirani političari s kojima je surađivao u prošlosti.

Pobjednik na parlamentarnim izborima 2003. i 2007., doznao je Nacional, čvrsto je uvjeren da Jadranka Kosor neće uspjeti riješiti probleme s kojima se suočava Hrvatska i zato će uskoro izgubiti vlast.

Bitan pomak neće napraviti ni kolicija pod SDP-ovim vodstvom, i u takvim okolnostima hrvatski će građani tražiti alternativu, a upravo to Sanader namjerava ponuditi.

Sanaderovi znanci govore da se okružio skupinom mlađih ljudi, koji u HDZ-u nisu imali značajna mjesta. Iako je u stalnim kontaktima s dugogodišnjim suradnicima poput Luke Bebića, Marija Zubovića i Biance Matković, očito se sve manje oslanja na poznata lica u HDZ-u i orijentirao se na neke javnosti nepoznate suradnike.

U sadašnjim okolnostima Sanaderov plan sadrži puno upitnika, ali bivši predsjednik Vlade uvjeren je da može vratiti nekadašnju moć i utjecaj. Zbog toga je nedavno pokušao kontaktirati s nekoliko važnih bivših i sadašnjih inozemnih političara, ali čini se da nije dobro prošao.

Iako su u prošlosti dosta dobro surađivali, sadašnje Sanaderove pozive na sastanke odbile su nekadašnja ministrica vanjskih poslova SAD-a Madeleine Albright i njemačka zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack.

Na slična odbijanja Sanader je naišao i kad se pokušao susresti s visokopozicioniranim dužnosnicima administracije Savezne Republike Njemačke i Europske unije, doznao je Nacional.

Očito postoji nešto što je Sanadera u inozemnim političkim krugovima definitivno kompromitiralo, i koliko god on bio ambiciozan, postavlja se pitane zašto bi oni koji su inicirali njegov odlazak sada podržali njegov povratak u politiku.

Ali još je teže zamisliti Sanadera kako se ne bavi ničim konkretnim, godinama promatrajući kako se na vlasti izmjenjuju Jadranka Kosor i Zoran Milanović.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Nacionala

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
16/6/10

medmed, 21.06.10. 11:01

ovaj članak je imao komentar ali su ga obrisali ti vrli demokrati i još jednom pokazali koliko su demokratični , a pisao sam o podaničkom odnosu tzv. novinara i napisao sam kako ovo nisu novinari kao što i nisu nego su soroševsko-masonska služinčad koja služe sotoni , te sam napisao da sanader nikada nije izrekao da se želi vratiti nego to novinari izmišljaju i da nam sanader uopće netreba kao ni KPJ koja je ovladala glupim narodom i koja želi izazvati puč i revoluciju te kako treba prepustiti vlast komunistima pa neka se glupi narod uvjeri što je to tražio, te sam napisao kako ako itko nevoli ljevicu tj. levicu onda sam to ja , ali jedva čekam da dođu na vlast da se uvjeri naivni narod u svoju glupost jer kroz stoljeća Hrvati stalno vjeruju da je netko drugi za Hrvatsku bolji pa izvolite drugovi komunisti vladajte , neka u Hrvatskoj preuzmu sve miloševići, milanovići , šešelji dobrice ćosići, rade gajice, josipovići, šoškočanini, arkani i ostali pa će nam biti puno bolje, nemoj slučajno da netko pomogne kosorici da nebi koja reforma uspjela nego sve snage treba upotrijebiti samo da se dođe na vlast eto to je politika KPJ i zorana milovanovića ili đinđića ili kako li se sotona preziva


registracija
17/12/09

petrus, 21.06.10. 11:32

evo još jednog koji obožava bijeloglavu kokoš.


registracija
16/6/10

medmed, 21.06.10. 11:45

što je petrus ti mrziš kako ti kažeš bjeloblavu kokoš , ali voliš JALOVU ŽIVADINKU MILANKU OPANKU , majketigaskokomavčimbre, voliš šajkaču i opanke sa kljunovi , kljunemtigamajke azijatske đubre četničkobre


registracija
15/11/06

rimaz, 21.06.10. 11:50

S kim se ovaj svađa. Sam sa sobom ili svojom sudbinom.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 21.06.10. 12:23

medmed,je li te jako boli glava?Što se Sanadera tiče on može osnovati stranku pod nazivom LL-Lepoglavski liberali.


registracija
9/6/10

pogibija, 21.06.10. 13:03

Trenutno ne postoji političar na i u vlasti koji bi na bilo koji način mogao parirati Sanaderu. Ali, Sanader je svoji odlaskom izdao ovaj narod i to ništa neće promijeniti. I, s obzirom na to, zanima me tko bi to htio biti član njegove stranke? Ako bi i bilo tako, pa ovaj narod ni ne zaslužuje da mu bude bolje.
-Nadam se da SDP i njima slični nikad neće voditi
ovu zemlju! Većina zaboravlja kako je i s koliko muke država nastala, i sad da jedan milanović govori kud i kako bi Hrvatska trebala ići.
Pa to je za plakati......


registracija
26/7/09

odredjen, 21.06.10. 13:26

mozda je medmed sanaderov nick?


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 21.06.10. 13:49

Sanader tvrdi da je on u Austriji bio uspijesan poslovni covijek koji je tamo zaradio nekoliko milijuna eura sa kojima je kupio kucu u zagrebu. Austrija tvrdi da su sve Sanaderove tvrtke propale, a i cinjenica je da je dosao u Zagreb i usao u politiku kao podstanar. Zasto bi se sada tako uspijesan poslovni covijek kao Ivo Sanader, koji je jos i pored toga dr. tako grcevito borio za politiku???? Sanader je iz vrha politike pobijegao tako brzo da nije uspio izmisliti ni laz zasto mora ici. Sada se krije iza sigurnosnih kamera kao Tony Montana Scarface. Ostaje pitanje, do kada je Ivo praviti smijuriju od ove drzave, i kada ce mu gradani pokazati ono sto zasluzuje, Lepoglavu, zajedno sa Glavasem.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 21.06.10. 14:07

medmed ti jos uvijek zivis u jugoslaviji, mora da svaki dan samo srbe gledas na TVu. Vjerovatno zivis na drzavnom budetu, mozda si i nesto jamio. Jedno je sigurno u tebi nema ni trunke domoljublja, niti brige za Hrvatsku.


registracija
9/8/09

vinko12, 21.06.10. 14:10

ovoj clanak je napad na eventualni povratak sanadera, komunjarski rani test napad. Koliko ga sa boje vidi se po njihovim reakcijama i komentarima komunjara nazovi ljevicara.
Sanader prvo treba objasniti komunisticku urotu protiv njega i inda pomesti na izborima sdp-hdz komunjarski paktstranku. Demokratska hrvatska postaje sve jaca od komunisticke hrvatske. Udruzenje svih desnih stranaka u pobjedi komunizma u RH, to je jedina buducnost. Naprijed sanaderu.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 21.06.10. 14:10

sanader se javlja jer je ljut sto ga njegov prijatelj kerum nije postavio za intendanta splitskog kazalista. A tko vise zna o drami, komediji i tragediji od kvazi dr Ive. Samo mu treba jos Mitomir Zuzul, ridikul Glavas, i marioneta Dragan Primorac i kazaliste moze poceti.


registracija
17/12/09

petrus, 21.06.10. 15:04

medmed jebem ti mamu. Nadam se da će u zatvor Jasa Vlaisavljević skupa sa Sanaderom i tko jebe SDP. Medmed glupa hdzejčino!!!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 21.06.10. 16:01

vinko 12 i medmed su sigurno bili zajedno sa sanaderom i seksom kada su ova dva izdali ante gotovinu. .


registracija
4/1/09

miroljubiv, 21.06.10. 16:02

Vuk dlaku mijenja,ali ostaje iste ćudi,baš kao i njegovi praznoglavi gubitaši.još da se može uskrsnuti i bivše,procvali bi poput ovog vremena??


registracija
4/1/09

miroljubiv, 21.06.10. 16:08

Nije do Sanadera,već do kupljenih i odbačenih gubitnika koji sele iz stranke u stranku i samo poput buhe čekaju da zaskoče na koga,a kraja im se ne nazire sa Markova trga naovamo.


registracija
16/6/10

medmed, 23.06.10. 09:26

petrus, volio bih te negdje sresti pa onda mi to opsuj jer tvoja su muda kao kod grlice ti si smeće iz mješanog braka ili si azijsko govno koje je neki nemanja iscjedio u neku kuju na nekoj radnoj akciji neku tipa ankica šajber i mama tj. kuja te donesla sa radne akcije v guzi i sada sereš po našoj Hrvatskoj, a ponavljam volio bih te sresti negdje da ti se najebem te kuje koja te je opasila mamu ti jebem nekrštenu govno četničko


registracija
16/6/10

medmed, 23.06.10. 09:37

nego da ovoj stoki ateističkoj ponovim što sam napisao , a što njima neodgovara , a napisao sam sljedeće:
sanader je prošlost i ako sud ima nešto protiv njega neka ga procesuira, ali da isto tako nismo nikada čuli ništa od njega o povratku što je i istina nikada sanader nije rekao da se vraća , ali institucije komunističke partije u što spadaju i dobar dio tzv. hrvatskih medija stalno konstruiraju nešto kako bi mogli tim konstrukcijama degradirati akruelnu vlast i premijerku Kosor, nikada nebih sebi uzeo za pravo da budem odvjetnik ni sanaderu ni HDZ-u , ali sam svakako protiv ovih udbo-jugoslovenskih metoda kojima se služi partija kako bi nasilno srušila vlast čime pokazuju svoju nesigurnost i svoju nervozu čekajući izbore jer se boje da od njihove isprazne politike neće ostati ništa do izbora jer su velika previranja u partiji između srboslavena i titoista, a činjenica je kada za sdp nebi glasovali srbi i nehrvati , taj isti sdp bio bi najmanja strančica u hrvatskoj, a i njezina orijentiranost je upitna i to boli tog nemanjinog iscjetka petrusa, šajbericu i ostale jugose.


registracija
23/6/10

frredo, 23.06.10. 16:49

vrijeme je da se političare skine sa nebesa i spusti na zemlju pa da odgovaraju za svoje postupke i sankcioniraju ko i svakog hrvatskog trudbenika.

Jebeš hdz i sdp i kpj i stanjina i tita i pavelića kad je
trbuh prazan.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 24.06.10. 13:26

medmed ti mora da si jedan od onih kokosara koji je isao po ratistima kada su bitke bile zavrsene, pljackao i ubijao starcad!!! Velika si mi junacina, prijetis se tu na forumu iza nicka HA HA HA HA. Nemas inteligenicje, ne mozes sloziti niti jedan pametan argumet i sada izigravas nekoga malog diktatora. HA HA HA HA znam takve kao sto si ti, manji si od makova zrna kada je frka. Glasao si za Sanadera, sanader te je opljackao i prevario, pored toga poslao je Gotovnu u Haag!!!! HA HA HA HA sada su ti ateisti i komunisti krivi sto je sanader lopov.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika