23.06.2010. / 13:55

Autor: Robert Bajruši

Josipović demantira Globus: 'Ne biram ministre, to je posao Vlade i Sabora'

Na Pantovčaku su poprilično ljuti na ovaj tekst u Globusu te smatraju kako ovakvim vijestima netko želi stvoriti novu svađu između Vlade i predsjednika Republike

Ivo JosipovićIvo JosipovićKako doznaje Nacional.hr u Uredu predsjednika republike Ive Josipovića neugodno su iznenađeni tekstom u novom izdanju Globusa u kojem se navodi kako je s Pantovčaka pokrenuta inicijativa da sutkinja Ika Šarić postane ministrica pravosuđa umjesto, kako je najavljeno, Dražena Bošnjakovića.

Iz ureda predsjednika već je poslan demantij u redakciju Globusa kojim se u potpunosti demantira taj tekst kao i svi navodi u njemu. Kako je predsjednik Josipović trenutno u Istanbulu nije bilo moguće doći do njegove reakcije, no u njegovom uredu kažu kako "predsjednik nikada nije razgovarao o tome".

"Predsjednik Josipović nikada nije pokrenuo takvu inicijativu niti se zalagao da sutkinja Ika Šarić postane nova ministrica pravosuđa. To jednostavno nije u ovlastima predsjednika. Ministre bira Vlada, a potvrđuje Sabor i o ovom se nije razgovaralo niti neformalno", rekli su za Nacional.hr u uredu predsjednika.

Na Pantovčaku su poprilično ljuti na ovaj tekst u Globusu te smatraju kako ovakvim vijestima netko želi stvoriti novu svađu između Vlade i predsjednika Republike.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika