24.06.2010. / 16:30

Autor: Nacionalova redakcija

Dodijelom nagrada za najbolji studentski rad završen ITI 2010. u Cavtatu

Ovogodišnja 32. međunarodna konferencija ITI 2010 okupila je više od dvijestotine sudionika iz cijeloga svijeta koji su u četiri dana vrlo živo i zainteresirano raspravljali, iznosili svoja gledišta i nove činjenice i ugodno se družili

Daniel GianolaDaniel GianolaSvečanom dodjelom nagrada za najbolji studentski rad „ITI Young Scholar Best Paper Award” završila je 32. međunarodna konferencija „Information Technology Interfaces ITI 2010” koja se i ove godine održavala u Cavtatu u hotelu „Croatia”.

Nagradu za najbolji studentski rad dobila je Serhiy L. Morozov, Department of Electrical Engineering and Computer Science, University of Kansas, Lawrence KS, SAD za rad pod nazivom „A New Model of Selecting Most Relevant Ratings in Recommender Systems“.

Dodatno su Katarina Trojancanec, Faculty of Electrical Engineering and Information Technologies, Skopje, Makedonija i Željko Agić, University of Humanities and Social Science, University of Zagreb, Croatia, dobili posebne pohvale. Četvrtak, četvrti i posljednjeg dan konferencije započeo je Biometrijskom školom, koja se po petnaesti put održava u sklopu konferencije ITI u suradnji s Hrvatskim biometrijskim društvom.

Vrlo posjećenu Biometrijsku školu vodio je Daniel Gianola sa Sveučilišta u Wisconsinu (Madison) iz SAD-a. Tema ovogodišnje škole bila je „Introduction to Bayesian Inference and McMC: A 3-hour Minitour“. Posljednje pozvano predavanje pod nazivom „Interactive Systems Need Safety Locks“, održao je Harold W. Thimbleby, profesor računarstva, Royal Society-Leverhulme Senior Research Fellow i direktor Future Interaction Technology Laboratory, Swansea University (Velika Britanija), stručnjak u području međudjelovanja čovjeka i računala te dizajna korisničkih sučelja, kao i dobitnik nagrade Udruženja američkih izdavača za najbolju knjigu u području računalnih i informacijskih znanosti za 2007. godinu.

Zadnji radni dan konferencije bio je rezerviran i za rad sekcije „Human Computer Interaction“. Ovogodišnja 32. međunarodna konferencija ITI 2010 okupila je više od dvijestotine sudionika iz cijeloga svijeta koji su u četiri dana vrlo živo i zainteresirano raspravljali, iznosili svoja gledišta i nove činjenice i ugodno se družili.

U četiri radna dana konferencije održano je pet pozvanih predavanja, koje su održali: Daniel Gianola, profesor statistike na Departments of Animal Sciences and Biostatistics & Medical Informatics, University of Wisconsin-Madison (SAD); Michael Goul, predstojnik na Department of Information Systems, W. P. Carey School of Business, Arizona State University (SAD); Harold W. Thimbleby, profesor računalstva, Royal Society-Leverhulme Senior Research Fellow i direktor Future Interaction Technology Laboratory, Swansea University (Velika Britanija); Michael Witbrock, potpredsjednik za istraživanja Cycorp, Inc. (SAD) i Peter Wittenburg, voditelj tehničke skupine na Institutu za psiholingvistiku Max Planck (Nizozemska), jedno posebno (Special Lecture) predavanje,koje je održao dr. sc. Ray J. Paul, profesor emeritus sa Sveučilišta Brunel iz Velike Britanije, okrugli stol i dvije radionice, te više od 100 predavanja po sekcijama.

Konferencija se održavala pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i tehničkim ko-sponzorstvom IEEE Region 8, IEEE Croatia Section i IEEE Croatia Computer Chapter. Sudionici su se nakon četiri dana provedena u prekrasnom ambijentu, uz zanimljive teme i predavanja rastali s novim uspomenama, saznanjima, kontaktima i idejama i već sada rezervirali svoje mjesto na slijedećoj ITI konferenciji, koja će se održavati od 27. do 30. lipnja 2011., a posebna tema 33. međunarodne konferencije ITI 2011 je „Statistics, Computing and IT in the Coming Decade“.

Vezane vijesti

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay izabrana je za jednu od 15 najperspektivnijih europskih tvrtki koje će se predstaviti u Belfastu, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika