24.06.2010. / 17:21

Autor: Hina

Lidington: Europljani se zauzimaju za konstruktivni dijalog Prištine i Beograda

Britanski ministar također je rekao da je neovisnost Kosova "gotova činjenica" i da u tome nema povratka

David Lidington (Foto: Wikipedia)David Lidington (Foto: Wikipedia)Europljani se zauzimaju za "konstruktivni dijalog" Prištine i Beograda o praktičnim temama, nakon što Međunarodni sud pravde (ICJ) objavi svoje mišljenje o proglašenju neovisnosti Kosova, rekao je u četvrtak britanski ministar za Europu David Lidington.

Velika Britanija trenutno, zajedno s drugim zemljama Europske unije, kao i s europskom šeficom diplomacije Catherine Ashton, razmatra odgovor Europske unije nakon što ICJ objavi svoje mišljenje, pojasnio je Lidington na kraju dvodnevna posjeta Kosovu. Lidington se sastao s kosovskim predsjednikom i premijerom, Fatmirom Sejdiuom i Hashimom Thacijem.

"Postoje mnogobrojne teme koje mogu biti na dnevnom redu rasprava sa Srbijom" osim pregovora o statusu Kosova, rekao je Sejdiu.

Britanski ministar također je rekao da je neovisnost Kosova "gotova činjenica" i da u tome nema povratka. ICJ bi do kraja godine trebao objaviti mišljenje, koje nije obvezujuće, o legalnosti proglašenja neovisnosti Kosova. Dvadeset i dvije članice EU-a od 27 priznaju neovisnost Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika