28.06.2010. / 14:41

Autor: Hina

Stratište okupiranog Afganistana: 2010. udvostručen broj ubijenih vojnika NATO-a

Američki predsjednik Barack Obama, koji je u kontingent predizbornih obećanje uvrstio i priču oko povlačenja američkih trupa sa okupiranih bliskoistočnih područja, povećao je krajem 2009. broj američkih vojnika u Afganistanu za dodatnih 30.000

Foto: ReutersFoto: ReutersNajmanje 318 američkih i NATO-ovih vojnika ubijeno je u prvih šest mjeseci 2010. u Afganistanu, u usporedbi sa 157 ubijenih u istom razdoblju 2009. godine, objavljeno je na internetskoj stranici o žrtvama rata ICasualties.org.

Samo ovog mjeseca ubijeno je 98 vojnika NATO-a i to je bio najsmrtonosniji mjesec za međunarodne snage predvođene SAD-om otkako su svrgnule talibanski režim krajem 2001. Četiri Norvežana, dva Amerikanca, jedan Britanac i tri neidentificirana vojnika NATO-a ubijeni su u odvojenim napadima u nedjelju, priopćila je vojska. Veći broj vojnih operacija i sve više postavljenih talibanskih mina prouzročili su porast broja žrtava.

Američki predsjednik Barack Obama, koji je u kontingent predizbornih obećanje uvrstio i priču oko povlačenja američkih trupa sa okupiranih bliskoistočnih područja, povećao je krajem 2009. broj američkih vojnika u Afganistanu za dodatnih 30.000.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika