28.06.2010. / 18:51

Autor: Hina

Belgija želi napredak s Hrvatskom, Islandom i Turskom

Mađarska, koja će biti predsjedateljica EU-a u prvoj polovici 2011., očekuje da će s Hrvatskom potpisati pristupni sporazum tijekom svog predsjedanja, izjavila je mađarska državna tajnica za EU Eniko Gyori

Olivier ChastelOlivier ChastelBelgija, koja preuzima rotirajuće predsjedništvo EU-a 1. srpnja, želi postići napredak s tri zemlje koje se žele priključiti Uniji - Hrvatskom, Islandom i Turskom, izjavio je u ponedjeljak u Madridu belgijski državni tajnik za europske poslove Olivier Chastel.

"Belgija želi nastaviti raditi na tri pitanja na kojima je radila Španjolska, na pitanju Hrvatske, Turske i Islanda", rekao je Chastel na konferenciji za novinare.

On je spomenuo mogućnost otvaranja novog poglavlja u pregovorima s Turskom u idućim mjesecima. Što se tiče Islanda, ta je zemlja 17. lipnja dobila od EU-a status kandidata za članstvo u Uniji. Island može očekivati da će postati 29. članica EU-a nakon Hrvatske koja bi trebala biti primljena u članstvo vjerojatno 2011. ili početkom 2012. godine, ocjenjuje agencija AFP.

Mađarska, koja će biti predsjedateljica EU-a u prvoj polovici 2011., očekuje da će s Hrvatskom potpisati pristupni sporazum tijekom svog predsjedanja, izjavila je mađarska državna tajnica za EU Eniko Gyori.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika