29.06.2010. / 19:02

Autor: Hina

Potvrđen rezultat slovenskog referenduma o arbitražnom sporazumu s RH

Zakon o ratifikaciji koji je usvojio slovenski parlament tako će sada stupiti na snagu u roku 15 dana od njegove objave u službenom listu Republike Slovenije, što se očekuje u petak

Jadranka Kosor i Borut PahorJadranka Kosor i Borut PahorSlovenska državna izborna komisija potvrdila je u utorak konačne i službene rezultate referenduma o arbitražnom sporazumu s Hrvatskom koji je održan 6. lipnja.

Prema konačnim rezultatima, na referendumu je sudjelovalo 727.361 birača od ukupno 1.705.105 koliko ih je na biračkim popisima.

Za naknadno potvrđivanje zakona o ratifikaciji arbitražnog sporazuma s Hrvatskom koji je slovenski parlament donio krajem travnja a onda konačnu odluku prepustio građanima, glasovalo je 51,54 posto građana izašlih na referendum, a 48,46 je bilo protiv.

Zakon o ratifikaciji koji je usvojio slovenski parlament tako će sada stupiti na snagu u roku 15 dana od njegove objave u službenom listu Republike Slovenije, što se očekuje u petak, a sam arbitražni sporazum dviju država postat će važeći nakon što one diplomatskim notama jedna drugoj potvrde da je postupak ratifikacije završen, javili su danas slovenski mediji.

Arbitražni sporazum o načinu rješenja graničnog prijepora koji su 4. studenoga prošle godine potpisali hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor predviđa da dugogodišnji granični prijepor Slovenije s Hrvatskom riješi petočlano arbitražno vijeće, a arbitražni postupci počet će tek nakon što Hrvatska i Europska unija potpišu pristupni ugovor o članstvu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika