30.06.2010. / 07:57

Autor: Hina

Tadić u Beču: Srbija se zalaže za europske vrijednosti

Rekao je također da "Srbija neće ni pod kakvim okolnostima priznati neovisnost Kosova", dodavši: "Kosovo nije samo državno pitanje, nego pitanje našega identiteta"

Boris TadićBoris TadićSrpski predsjednik Boris Tadić založio se se u Beču za provedbu europskih vrijednosti, standarda i kriterija u Srbiji, posebice za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminala.

Tadić je za vrijeme jednodnevnog posjeta Beču razgovarao odvojeno s austrijskim predsjednikom Heinzom Fischerom i kancelarom Wernerom Faymannom.

Srbija radi na provedbi europskih kriterija i standarda, ali joj se ne smiju postavljati "nikakvi novi uvjeti", rekao je Tadić u Beču.

Založio se za stvaranje društva prema europskim kriterijima i standardima.

Rekao je također da "Srbija neće ni pod kakvim okolnostima priznati neovisnost Kosova", dodavši: "Kosovo nije samo državno pitanje, nego pitanje našega identiteta".

Govoreći o srednjoj Europi kazao je da "uistinu može nastupiti mir u Europi tek kada sve države jugoistočne Europe budu integrirane u Europsku uniju".

Austrijski predsjednik Heinz Fischer i kancelar Werner Faymann istaknuli su potporu Austrije Srbiji na putu u europske integracije.

Zajedno s austrijskim predsjednikom Fischerom, Tadić je u Muzeju pri bečkoj katedrali otvorio izložbu pod naslovom "Srbija između istoka i zapada" u povodu 150 godina postojanja Srpske pravoslavne crkve u Beču.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
1/7/10

FRANCETIC, 01.07.10. 10:58

Ma kome on to opet prijeti nadajuci se da ce imati ishod prvog svjetskog rata.??


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika