01.07.2010. / 10:35

Autor: Boris Bilas

Potvrđen posao: Tedeschi za Drogu platio 382 milijuna eura

"Sa zadovoljstvom danas konstatiramo kako smo prepoznati kao dokazani investitor s promišljenom strategijom snaženja zajedničkih pozicija i realizacije međusobnih sinergija na svim tržištima na kojima poslujemo," komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe

Emil TedeschiEmil TedeschiKao što je kasno sinoć i najavljeno, u četvrtak ujutro je objavom na Zagrebačkoj burzi i službeno potvrđen posao između slovenskog Istrabenza i Atlantic grupe Emila Tedeschija.

Kako se navodi u priopćenju Tedeschi je preuzeo stopostotni udio u prehrambenoj kompaniji Droga Kolinska za 382 milijuna eura.

"Iznos kupoprodajne cijene bit će uplaćen u gotovini, umanjen za iznos neto duga zatečenog u kompaniji u trenutku preuzimanja. Atlantic Grupa je po prikupljanju ponuda za Drogu Kolinsku odabrana kao najbolji ponuđač, a očekuje se da će kupoprodajni proces biti zaključen do kraja godine", stoji u priopćenju iz Adriatic grupe.

Akvizicijom Droge Kolinske Atlantic Grupa postaje jedna od najvećih prehrambenih kompanija u jugoistočnoj Europi, s prihodom od 600 milijuna eura, 4300 zaposlenih te jednim od najsnažnijih portfelja proizvoda široke potrošnje s vodećim brendovima iz vlastite proizvodnje kao što su Cedevita, Argeta, Barcaffe, Grand Kafa, Cockta, Smoki i Multipower, zajedno s globalnim liderima - Wrigley, Ferrero, Hipp i Johnson&Johnson, koje kompanija distribuira na području regije.

"Atlantic Grupa je u proces ušla kao strateški industrijski partner, s namjerom da nastavi razvijati poslovanje kompanije u cjelini. Sa zadovoljstvom danas konstatiramo kako smo prepoznati kao dokazani investitor s promišljenom strategijom snaženja zajedničkih pozicija i realizacije međusobnih sinergija na svim tržištima na kojima poslujemo," komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

"Značaj ove transakcije ogleda u činjenici da ona osigurava novu budućnost za Drogu Kolinsku, u okviru nove kompanije koja postaje jedna od vodećih industrija hrane i pića u regiji, te koja će podržavati njezin razvoj i širenje na nova tržišt", izjavio je Tomaž Berločnik, predsjednik Uprave Istrabenza u komentaru prodaje Droge Kolinske Atlantic Grupi.

Vezane vijesti

Drakonska kazna: Todorić i Tedeschi Srbiji moraju platiti 6,8 milijuna eura

Drakonska kazna: Todorić i Tedeschi Srbiji moraju platiti 6,8 milijuna eura

Srbijanska Komisija za zaštitu konkurencije donijela je odluku kojom tvrtku Grandprom i trgovački lanac Ideu kažnjava s 6,8 milijuna eura zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika