01.07.2010. / 12:38

Autor: Hina

Ruski špijun pušten uz jamčevinu na Cipru, pa netragom nestao

Vjeruje se da je Metsos jedanaesta osoba iz skupine koju američke vlasti optužuju za špijunažu u korist Rusa i jedina koja je još na slobodi

Robert Christopher Metsos (Reuters)Robert Christopher Metsos (Reuters)Ciparska policija u četvrtak je pokrenula intenzivnu potragu za Kanađaninom s američkom putovicom za kojega se sumnja da je u SAD-u bio ruski špijun, zbog čega je u utorak uhićen na Cipru, a potom je pušten uz jamčevinu, no u roku od 24 sata je nestao.

Robert Christopher Metsos (55) uhićen je u utorak ujutro u zračnoj luci Larnaki, gdje je pokušavao uloviti let za Budimpeštu. Traži se u Americi zbog pranja novca i špijunaže.

Metsos je izveden na saslušanje pred ciparski sud koji ga je pustio uz jamčevinu od 20.000 eura, no on je u međuvremenu nestao, ne prijavivši se u srijedu navečer, kako je dogovoreno sa sudskim vlastima, u policijsku postaju.

Sud je donio odluku o tomu da će se saslušanje o njegovu izručenju Sjedinjenim Državama održati 29. srpnja. Policija nagađa da je Metsos pobjegao na sjeverni, turski dio otoka.

Pretpostavlja se da bi američki veleposlanik na Cipru Frank Urbancic i ciparski predsjednik Demetris Kristofias u četvrtak navečer, tijekom ranije predviđenog sastanka, mogli razgovarati i o Metsosovu nestanku.

Vjeruje se da je Metsos jedanaesta osoba iz skupine koju američke vlasti optužuju za špijunažu u korist Rusa i jedina koja je još na slobodi.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika