02.07.2010. / 17:38

Autor: Hina

Christian Wulff postao 10. njemački predsjednik

Predsjednik parlamenta Norbert Lammert pohvalio je bivšeg predsjednika Koehlera rekavši: "Ljude, njihove brige i potrebe uzimao je ozbiljno i oni su mu neizmjerno zahvalni"

Christian WulffChristian WulffChristian Wulff iz kršćanskih demokrata (CDU) kancelarke Angele Merkel prisegnuo je u petak kao 10. njemački predsjednik.

Bivši premijer Donje Saske izabran je na predsjedničku dužnost u srijedu, nakon što je njegov prethodnik Horst Koehler neočekivano dao ostavku prošloga mjeseca.

U inauguracijskom govoru Wulff je naglasio potrebu "gradnje mostova" između različitih dijelova društva i bolje integracije stranaca koji žive u Njemačkoj.

"Naša različitost je katkada naporna, ali ona je i prvorazredni izvor snaga i ideja te mogućnosti da se svijet vidi različitim očima, iz različitih perspektiva", rekao je Wulff pred zastupnicima u donjem i gornjem domu njemačkog parlamenta.

Predsjednik parlamenta Norbert Lammert pohvalio je bivšeg predsjednika Koehlera rekavši: "Ljude, njihove brige i potrebe uzimao je ozbiljno i oni su mu neizmjerno zahvalni".

Koehler je dao ostavku 31. svibnja zbog, kako je rekao, nepoštivanja institucije predsjednika nakon što je kritiziran zbog izjave da je njemačka vojna prisutnost u Afganistanu djelomično povezana s gospodarskim interesima.

Koehler je sa suzama u očima slušao Lammerta koji je posebno istaknuo njegovu ustrajnost u rješavanju teških pitanja s kojima se suočavao tijekom šestogodišnjeg mandata.

"Koehler nije štedio sebe, a povremeno ni tzv. političku klasu", rekao je Lammert.

S 51 godinom Wulff je najmlađi predsjednik u povijesti Njemačke.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika