03.07.2010. / 15:43

Autor: Hina

U eksploziji cisterne u Kongu poginula 221 osoba - među njima 61 dijete

Nesreća se dogodila u trenutku kada se cisterna s gorivom koja je stigla iz Tanzanije prevrnula u središtu sela, izvijestio je glasnogovornik pokrajine Vincent Kabanka

Najmanje je 221 osoba poginulo, među kojima 61 dijete, a više od 200 ih je teško opečeno, kada se u petak kasno navečer u Demokratskoj Republici Kongu prevrnula i eksplodirala cisterna s gorivom u selu Sange, u pokrajini Južni Kivu na istoku zemlje i nedaleko od granice s Burundijem.

Prema posljednjim podacima Crvenoga križa južne pokrajine Južni Kivu od subote u nesreći je poginula 221 osoba, među njima je 61 dijete i 36 žena, a 214 osoba je dobilo opekline.

Nesreća se dogodila u trenutku kada se cisterna s gorivom koja je stigla iz Tanzanije prevrnula u središtu sela, izvijestio je glasnogovornik pokrajine Vincent Kabanka.

Pošto se cisterna prevrnula, iz nje je počelo istjecati gorivo, a seljani su se približili kamionu da bi skupili gorivo. Vrlo brzo došlo je do eksplozije i vatre. Osim stradalih seljana, čija su tijela, kako je kazao Kabanka, gotovo potpuno pougljenjena, izgorjelo je gotovo dvadeset kuća, uglavnom izgrađenih od blata i sijena. Na mjesto nesreće odmah su poslane ekipe Crvenoga križa.

UN-ova misija za stabilizaciju stanja u DR Kongu (MONUSCO) na raspolaganje je spasiocima stavila tri helikoptera MI 17 kako bi se svi ozlijeđeni evakuirali u obližnje bolnice. Jutros nije bilo poznato ima li među stradalima pripadnika mirovnih snaga koji su pokušali spriječiti ljude da se približe prevrnutoj cisterni, no glasnogovornik MONUSCO-a tijekom poslijepodneva je izvijestio kako nitko od UN-ovih vojnika nije stradao.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika