04.07.2010. / 18:41

Autor: Hina

Biden od iračkih čelnika zatražio da ne odgađaju formiranje vlade

"Potpredsjednik Biden nije došao s nekom određenom sugestijom nego s interesom za stabilnost Iraka i da ne produžavamo proces formiranja vlade", rekao je Alavi

Joe BidenJoe BidenPotpredsjednik SAD-a Joe Biden u nedjelju se sastao s iračkim čelnicima koji se nalaze u pat poziciji četiri mjeseca nakon izbora bez jasnog pobjednika i izrazio nadu da neće više dugo odgađati formiranje vlade, rekli su irački dužnosnici.

U razgovorima s premijerom Nurijem al-Malikijem i bivšim premijerom Ijadom Alavijem koji je osvojio najviše glasova na izborima održanim 7. ožujka Biden je istaknuo podršku SAD-a demokraciji u Iraku, rekao je Alavi.

Biden i drugi dužnosnici SAD-a rekli su da je Washington dugoročno predan pomaganju Iraka unatoč planu okončanja borbenih operacija u kolovozu i potpunom povlačenju iduće godine.

"Potpredsjednik Biden nije došao s nekom određenom sugestijom nego s interesom za stabilnost Iraka i da ne produžavamo proces formiranja vlade", rekao je Alavi.

"Razgovori su tekli u skladu s pravcem potpore demokraciji i rezultata izbora", rekao je novinarima.

Razgovori o uspostavi vladajuće koalicije i izboru iračkog premijera nisu mnogo napredovali od izbora što izaziva zabrinutost za stabilnost dok pobunjenici nastoje iskoristiti politički vakuum napadima kojima nastoje ponovno rasplamsati opći sektaški rat.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika