05.07.2010. / 07:15

Autor: Hina

Bavarska zabranila pušenje u barovima i šatorima u kojima se toči pivo

Bavarska je nekada imala neka od najstrožih ograničenja za pušenje u Njemačkoj ali ih je prošle godine ublažila dopustivši pušenje u barovima do 75 četvornih metara i šatorima s pivom poput onih na Okteberfestu

U Bavarskoj više nema pušenja u zatvorenim prostorimaU Bavarskoj više nema pušenja u zatvorenim prostorimaPušači koji namjeravaju na Oktoberfest, najpoznatiji njemački godišnji festival piva, u cigaretama će morati uživati van šatora jer su u nedjelju Bavarci na referendumu podržali potpunu zabranu pušenja u bavarskim restoranima, barovima, kafićima pa i šatorima u kojima se toči pivo.

Iako je odziv na referendum bio razmjerno slab, samo 37,7 posto, 61 posto onih koji su glasovali podržali su potpunu zabranu pušenja, kako su rekli dužnosnici bavarskog izbornog povjerenstva. Zabrana će na snagu stupiti 1. kolovoza i ukinuti postojeći zakon.

Bavarska je nekada imala neka od najstrožih ograničenja za pušenje u Njemačkoj ali ih je prošle godine ublažila dopustivši pušenje u barovima do 75 četvornih metara i šatorima s pivom poput onih na Okteberfestu. Veći barovi mogu imati odvojenu sobu za pušače.

Vezane vijesti

I Bugarska zabranila pušenje

I Bugarska zabranila pušenje

Bugarski parlament izglasao je u četvrtak zabranu pušenja u svim javnim zatvorenim prostorima od 1. lipnja, u nastojanju da odvrati od te štetne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika