07.07.2010. / 16:01

Autor: Sandra Županić, Sanija Hasanić

Najbolji među najboljima: Dodijeljeno 30 Top stipendija za top studente

"Znanje koje nosite i koje ćete steći je neprocjenjivo blago i s njime možete sve. Hvala svim partnerima koji su se uključili u Top stipendiju jer to je ulaganje koje će se višestruko isplatiti društvu u cjelini", poručila je Jadranka Kosor

Glavna urednica Nacionala Sina Karli i dobitnik "Top stipendije - Ivo Pukanić" Neven Mihić (Foto: M. Vrčković)Glavna urednica Nacionala Sina Karli i dobitnik "Top stipendije - Ivo Pukanić" Neven Mihić (Foto: M. Vrčković)Odabrano je 30 najboljih studenata u Hrvatskoj koji će u ovogodišnjoj akciji nositi titulu Top studenata. Na velikoj svečanosti koja je danas održana u zagrebačkom hotelu The Westin proglašeni su dobitnici devete po redu Top stipendije za top studente. Dodjeli stipendija prisustvovao je politički vrh naše zemlje kojeg je predvodila premijerka Jadranka Kosor, a bili su još bivši predsjednik Stjepan Mesić, ministar znanosti Radovan Fuchs, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i izaslanik hrvatskog predsjednika Izet Aganović.

"Veselim se ovom susretu, hvala na pozivu, i ovo će biti jedan od najljepših susreta u mom tjednom, mjesečnom pa i godišnjem rasporedu. Dragi studenti, iz pozicije premijerke koja se bori s nizom teškoća, mogu reći da je važno imati tim ljudi koji znaju što hoće, koji imaju znanje i uvjereni su u njega te koji posao mogu dovesti do kraja. To vama želim nakon završetka obrazovanja. Znanje koje nosite i koje ćete steći je neprocjenjivo blago i s njime možete sve. Hvala svim partnerima koji su se uključili u Top stipendiju jer to je ulaganje koje će se višestruko isplatiti društvu u cjelini", poručila je Jadranka Kosor prisutnima na svečanosti.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici tvrtki partnera Top stipendije INA, Vipnet, Erste Card Club, Hrvatska poštanska banke, Janaf, Turisthotel i Tankerska plovidba koje su osigurale stipendijski fond od 1,2 milijuna kuna iz kojeg je dodijeljeno 30 stipendija najboljim studentima iz cijele zemlje.

Među dobitnicima Top stipendije posebna je čast ukazana Nevenu Mihiću koji je dobio "Top stipendiju Ivo Pukanić", u čast pokojnom Ivi Pukaniću koji je bio jedan od idejnih začetnika cijelog projekta, po odabru kolegija uredništva Nacionala.

Mihić je iz Dalja, ima 22 godine i student je diplomskog studija kostimografije na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Izrađivao je kostime za dramu predstavljenu na Splitskom ljetu te za skupne izložbe u okviru Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Sudjelovao je na nekoliko modnih natjecanja te na hrvatskom natjecanju „Mladi? Kreativni? Chevrolet!", na kojem je osvojio prvu nagradu za najbolju haljinu-uniformu, namijenjenu hostesama na Chevroletovom štandu automobila. Za istu je kreaciju osvojio treće mjesto na Međunarodnom natjecanju u Torinu. Osmislio je i prvu samostalnu kreaciju za dječje glazbene festival. U Medijateci Francuskog instituta Zagreb objavio je i prvu samostalnu izložbu, a za koncert „Želim život" koji je održan u sklopu humanitarne zaklade „Ana Rukavina" osmislio je kompletnu scenografiju. Velika mu je inspiracija klasična glazba, koju obožava slušati u slobodno vrijeme.

"To što sam od 449 prijavljenih studenata upravo ja jedan od 30 koji su izabrani za Top studente smatram velikim priznanjem, a to što sam dobio i posebnu stipendiju 'Ivo Pukanić' je doista velika stvar. Stipendija će mi itekako pomoći u daljnjem obrazovanju. Imam još jednu godinu diplomskog studija kostimografije, sljedeće godine ću diplomirati, a nakon toga se nadam karijeri u Hrvatskoj, a ako ne, onda u inozemstvu. Nadam se da ću u životu raditi kostimografiju i scenografiju za kazališta, to smatram svojim pozivom i nadam se da ću uskoro dobiti projekt. Više se ne bavim plesom, presudilo je kod mene likovno stvaranje. U opernim i dramskim baletnim predstavama sam plesao u HNK Osijek od 2002. do 2006.", rekao je Mihić.

Za Top stipendiju ove se godine prijavilo 449 studenata. Top stipendija najveća je stipendija u Hrvatskoj i iznosi ukupno 40 000 kuna. U proteklih 9 godina u ova akciju je uloženo više od 8 milijuna kuna.

Dobitnici Top stipendije 2010.: Neven Mihić, Sonja Škiljić , Vedran Lešić, Lina Tomašić, Mislav Cvitković, Dunji Rožman, Marija Popović, Sandro Erceg, Luka Barbača, Ana Čuić Tanković, Ivan Žajia, Mirna Velki, Maja Mandić, Petar Mateljak, Mijo Šimunović, Milko Batinić, Daliborka Matanović, Davor Karlović, Andro Košec, Mislav Baloković, Nevena Cvetešić, Andriana Benčić, Davorka Tumpić, Matija Fortuna, Jelena Azinović, Davor Sutić, Dragan Đerfi, Maja Šnajdar, Franciska Jurišić i Lana Pečnik.

Pogledajte fotogaleriju s dodjele Top stipendija

Vezane vijesti

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

Obavještavamo vas da ove godine nećemo biti u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu akciju „Top stipendija za top studente“. Razlozi za takvu… Više

Komentari

registracija
13/10/09

branimir, 07.07.10. 21:28

Ne pozna niti jednog od vas ali želim reći:
Bravo dragi naši mladi !
Čestitam vama i vašim ponosmim roditeljima. Iako je unosnije obraniti jedanaesterac od doktorske dizertacije, vi ipak učinite ovo drugo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika