09.07.2010. / 16:38

Autor: Martina Čizmić

Premijerka za Nacional.hr: O imenovanju Hloverke saznala sam gledajući Dnevnik

"Gledano sasvim sa strane, moram istaknuti da je Vijeće u vrlo kratkom vremenu donijelo dvije različite odluke, što je čudno", rekla je premijerka

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor u ekskluzivnom razgovoru za Nacional.hr osvrnula se na posljednje medijske natpise koji ju povezuju s imenovanjem Hloverke Novak Srzić na mjesto vršiteljice dužnosti direktorice programa.

"Nije moje da govorim o tome i događajima na Hrvatskoj radio televiziji jer bi se to moglo tumačiti kao svojevrstan pritisak", rekla je premijerka, ali je ipak odlučila reći ponešto o cijeloj situaciji.

Istaknula je kako Hloverka Novak Srzić 'nije izabrana po njenom nalogu', jer je o 'cijeloj situaciji na HRT-u i imenovanju saznala u Dnevniku HRT-a'. Prije toga ju, kaže, nitko nije informirao.

"Gledano sasvim sa strane, moram istaknuti da je Vijeće u vrlo kratkom vremenu donijelo dvije različite odluke, što je čudno", kazala je premijerka, pritom mislivši na odluku o smjeni Hloverke Novak Srzić s mjesta glavne urednice informativnog programa prije otprilike šest mjeseci.

"Sa mnom nitko nije razgovarao. Uostalom, nije moj posao da pratim kadrovske promjene na HRT-u niti sam imala namjeru predlagati svoje ljude", ističe premijerka te dodaje kako Vijeće o tome mora odlučivati samostalno.

Kosor se prije promaknuća Hloverke sastala s čelništvom HRT-a

Svoju tvrdnju da o promjenama na važnim mjestima u HRT-u nije bila upoznata ranije, Jadranka Kosor potkrijepila je zanimljivim argumentom. Naime, u razgovoru za nacional je kazala da je samo nekoliko sati prije odluke gostovala na HRT-u u emisiji "Dnevnik plus", nakon koje se sastala sa vodstvom HRT-a i predsjednikom Vijeća.

"Možda bi bilo logično da se tako nešto usput spomene, ali nisu ništa rekli, što znači da su samostalno donijeli odluku. Niti sam znala da se spremaju promjene, niti sam tražila promjene ili imenovanja", poručuje premijerka.

Osvrnula se i na neke glasine prema kojima je za promjene na čelu lobirao Andrija Hebrang.

"Čula sam se jutros s Andrijom Hebrangom i on je jednako tako iznenađen ovakvom odlukom kao i ja", dodala je.

Naglasila je kako je jedini način da se riješe svi problemi s kojima se HRT suočava, od financijski do kadrovskih novi Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji koji se trenutno nalazi u saborskoj proceduri. Jedino će se tako, dodala je, moći riješiti nagomilani problemi.

Ljuta jer joj se spominje ime

"Prije svega potrebno je imenovati tijelo koje će provoditi nadzor nad financijama HRT-a, jer apsurdno je da takvo tijelo trenutno ne postoji. Također, treba izabrati Vijeće koje će moći izabrati vodstvo HRT-a, jer se bez toga ne može krenuti u restrukturiranje, koje je neminovno", rekla je premijerka Kosor.

Otkrila nam je kako je pomalo ljuta jer se u cijelu situaciju upliće njeno ime.

Na pitanje hoće li cijela situacija s Hloverkom Novak Srzić štetiti HDZ-u, jer je poznato da je ona bila bliska i sa bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a i s ranijim HDZ-ovim vodstvom, premijerka odgovara kako je "sve to prošlost".

"Hloverku poznajem i kad ju vidim mogu ju srdačno pozdraviti. Ali već se dugo nismo niti vidjele niti čule".

Premijerka nije željela komentirati da li je Hloverka Novak Srzić prava osoba za mjesto v.d. direktorice programa.

"Ne mogu govoriti o njenoj stručnosti. Nisam sudjelovala u njenom odabiru niti sam o njemu bila informirana. Nisam ni trebala biti, ali bi bilo logično da sam o tome barem nešto čula", rekla je premijerka te dodala kako često, iako je HRT javna televizija i u vlasništvu države, neke informacije sazna iz središnjeg Dnevnika, kao i ostatak države.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 09.07.10. 19:54

ponovo nema pojma.Nevjerovatno ali ipak poznato !


registracija
2/12/09

gromco, 09.07.10. 22:46

no a sigurno se prek nekok tajnog tomato broja dogovorile.. ahaha
bitch


registracija
16/6/10

nosonja, 10.07.10. 09:21

A kad je trebalo micati onu lijepu guzu iz reklame,odmah je reagirala.Sad kada treba reagirati na smrdljivu šupčinu Hlo (štrige,štrige),pravi se neupućena. Neće svoj na svoga.
Živija ADZ .


registracija
15/8/09

vergilia, 10.07.10. 11:03

Hja, i ja sam čula za imenovanje Hloverke iz medija - prije o tome pojma nisam imala!..:))


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 11.07.10. 09:57

Koja budala ce to povjerovati.Ta gospodja laze otvoreno,neka je bude stid.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika