09.07.2010. / 18:43

Autor: Hina

Čović: Susjedne zemlje pomažu rješenju problema BiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović ocijenio je u petak da susjedne zemlje pomažu rješavanju problema u BiH podupirući njezinu cjelovitost i provedbu ustavnih promjena koje bi omogućile sređenje unutarnjih prilika i brži pristup euroatlantskim integracijama.

Dragan ČovićDragan ČovićPredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović ocijenio je u petak da susjedne zemlje pomažu rješavanju problema u BiH podupirući njezinu cjelovitost i provedbu ustavnih promjena koje bi omogućile sređenje unutarnjih prilika i brži pristup euroatlantskim integracijama.

"Drago mi je da svi predstavnici susjednih zemalja do kraja razumiju položaj u kojem nalazi BiH. To su međunarodno priznate granice, europski put BiH te potreba donošenja novog ustava", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Mostaru.

Dodao je da je tijekom svih razgovora s visokim dužnosnicima susjednih zemalja zagovarao promjenu ustava te zemlje.

"Cilj je promijeniti Ustav BiH. Najviši politički predstavnici zemalja u regiji razumiju položaj u kojem se nalazi BiH i slažu se da treba donijeti nov ustav po mjeri svih naroda", rekao je.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović i predsjednica Federacije BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto razgovarali su u zadnjih mjesec dana s čelnicima Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Najavio je nove susrete s čelnicima Europske pučke stranke, vodstvom Europske unije te premijerima Mađarske i Italije.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 10.07.10. 00:14

Kao i obicno. Dnas jedno sutra drugo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika