10.07.2010. / 16:14

Autor: Hina

ICTY: uhićenje Mladića važno za vjerodostojnost EU-a

"Nije normalno da dio stanovništva na one koji su navodno počinili najstrašnije ratne zločine na europskom tlu od Drugog svjetskog rata gleda kao na heroje", dodao je Brammertz

Serge BramertzSerge BramertzUhićenje Ratka Mladića, kojeg Haški sud tereti za genocid, važno je za "vjerodostojnost Europske unije", izjavio je u subotu glavni tužitelj ICTY-a Serge Brammertz za njemački dnevni list Die Welt.

"Uhićenje bivšeg vojnog vođe bosanskih Srba ostaje test vjerodostojnosti za Europsku uniju, kako na unutrašnjem tako i vanjskom planu", ocijenio je Brammertz.

Istaknuo je da bez rada sudova neće biti pomirbe pa bi stabilnost Balkana ostala samo na razini teorije.

Priznao je da mu određeni politički dužnosnici govore kako, što se Balkana tiče, treba gledati u budućnost, jer je rat bio prije 15 godina.

"Svima sam im savjetovao da razgovaraju s preživjelima iz Srebrenice", kazao je Brammertz za Die Welt. Izrazio je zabrinutost jer se 65 posto stanovništva Srbije izjašnjava protiv uhićenja Ratka Mladića.

"Nije normalno da dio stanovništva na one koji su navodno počinili najstrašnije ratne zločine na europskom tlu od Drugog svjetskog rata gleda kao na heroje", dodao je.

Ratko Mladić nalazi se u bijegu od 1995. kada je protiv njega Haški sud podignuo optužnicu za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 10.07.10. 16:33

Pa zasto svojim izvjestajima koje podnosis ne kazes istinu, nego uvijek govoris o nekom napretku koga nema i tako spasavas Srbiju koja dobro cuva svog svog zlocinca, jer je i sama umijesana u zlocine u BiH.


registracija
27/6/10

Pirimir, 10.07.10. 19:21

Tajne službe Srbije jako dobro znaju gdje su Mladić i Hadžić . Nije u pitanju samo to da ih izvjestan procenat Srba smatra herojima već je u igri i Kosovo .Zašto bi izručivali Mladića i Hadžića onima koji zagovaraju nezavisnost Kosova .To je pretenciozno od USA i EU praviti novu državu u Europi a ne bi prihvatili da se New Mexico ili Baskija proglasi samostalnom državom .Kosovo je dio Srbije bez obzira tko tamo živi . Osobno mislim da bi kosovskim Albancima bilo bolje u Srbiji .


registracija
30/5/10

Heli, 10.07.10. 23:39

Pa kosovski Albanci su odavno bili u Srbiji.Da im je bilo dobro, ne bi uzvikivali "Kosovo republika" i ne bi trazili odcjepljenje.Na Kosovu su Albanci vecinsko stanovnistvo, pa ako je Srbija htjela zadrzati Kosovo, onda je morala imati drugi odnos prema Albancima.Kolonizirati Kosovo Srbima iz drugih dijelova KSHS, otimacina albanske zemlje agrarnim reformama, sikaniranje Albanaca na razne nacine, doprinijelo je nezadovoljstvu Albanaca.

Mladic je pocinio stravicne zlocine na sramotu Srba, naravno onih koji imaju obraz.Ali izgleda da su Srbi odavni zaboravili na svoj obraz. Da nije tako ne bi etnicki ocistili teritoriju koju danas obuhvata RS od Bosnjaka i Hrvata.Jos ranije su ocistili Sumadiju a eto skoro i Vojvodinu.Da li je to kraj etnickog ciscenja ili ima jos teritorija koje treba etnicki da ociste????


registracija
12/7/10

Ivandija, 12.07.10. 13:32

Ovaj kreten od EU-a stvarno misli da smo mi svi budale , EU sa ovakovim kretenima --SILUJE HRVATSKI NAROD---A PO EU NACELIMA SILOVANJE JE KAZNJIVO DJELO -ZATO GA TREBA TUZITI ZA KOLEKTIVNO SILOVANJE HRVATA----eto Srbende Pojebase pola BIH i nikom nista jadni ugrozeni pa kako i nebi kad ovakova NEMORALNA INSTITUCIJA KAO EU-POSTIJI.......sve budala do budale...


registracija
12/7/10

Ivandija, 12.07.10. 14:12

Uskoro izbori za NOVU HERCEG-BOSNU-molimo pucanstvo da se odazove u sto vecem broju--a ove izdajice JEBO VAS HAAG I EU u guzu izdajnicku::::::


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika