11.07.2010. / 15:55

Autor: Martina Čizmić

Kukuriku koalicija: Vlada ima većinu, ali pitanje je koliko još dugo

Čelnici su istaknuli kako bi prije svega u javnost željeli izaći s konkretnim programima i prijedlozima, a ne raspravljati o podjeli fotelja. Oporba polako priprema teren za izbore, bez obzira na to bili oni izvanredni ili redovni

Ivan Jakovčić, Zoran Milanović i Radimir ČačićIvan Jakovčić, Zoran Milanović i Radimir ČačićSastanak "Kukuriku koalicije" kako zovu savez SDP-a, HNS-a, IDS-a, a od danas i HSU-a, izrodio je jedinstvenu poruku Vladi - oni su spremni preuzeti državu.

Iako su na sastanku razgovarali primarno o njihovom zajedničkom suprotstavljanju aktualnoj vlasti na sljedećim izborima, nisu mogli zaobići temu izlaska HSLS-a iz vladajuće koalicije.

"Izlazak HSLS-a dosta govori o snazi Vlade, no mi razmišljamo kako zemlju izvući iz krize. O HSLS-u kao potencijalnom partneru nismo razgovarali, su nam teme bile gospodarski razvoj, pokretanje novog investicijskog ciklusa, decentralizacija, fiskalni problemi, breme javne potrošnje", rekao je čelnik SDP-a Zoran Milanović, a prenosi Jutarnji list.

Milanović je dodao kako je oporbena koalicija spremna za izbore, kritike aktualne Vlade, ali i za razgovor s njom.

"No, ova Vlada nema političke snage ni hrabrosti za važne i odlučne mjere, a mi smo drukčiji, odlučniji, kvalificiraniji i bolji od Vlade koju sada imamo", uvjeren je Milanović.

S druge strane, čelnik HNS-a Radimir Čačić ističe kako oporbenjaci imaju plan kako izvući Hrvatsku iz krize. Naveo je kako bi im trebalo šest mjeseci za pokretanje projekata i još godinu dana za prve rezultate.

"Nakon toga imat ćemo rast kakav smo imali u vrijeme Vlade Ivice Račana. Ne možemo lagati hrvatskoj javnosti. Nužni su bolni rezovi", dodao je Čačić te istaknuo kako u državnom proračunu nedostaje 21 milijarda kuna zbog čega je "Šuker kao lutajući holandez".

Čelnici su istaknuli kako bi prije svega u javnost željeli izaći s konkretnim programima i prijedlozima, a ne raspravljati o podjeli fotelja. Oporba polako priprema teren za izbore, bez obzira na to bili oni izvanredni ili redovni.

"Vlada još uvijek ima većinu, ali je pitanje koliko će dugo HDZ-ovi partneri preuzimati i dijeliti odgovornost s HDZ-om. Vlada iz dana u dan gubi podršku javnosti, što nam nije krivo. No, nije nam ni drago jer se Hrvatska iz dana u dan nalazi u sve većim problemima, a Vlada za njih nema rješenje", zaključio je Milanović.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 11.07.10. 19:19

A koalicija na vlasti se zove-KUKU NAMA !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika