13.07.2010. / 16:17

Autor: Hina

Oslobođeni kubanski politički zatvorenici: Ovo je početak novog razdoblja

Oslobođena sedmorka dio je skupine od 52 politička zatvorenika koje je Kuba pristala postupno osloboditi nakon pregovora s Rimokatoličkom crkvom i angažiranja španjolskog ministra vanjskih poslova Miguela Angela Moratinosa

Oslobođena sedmorka dio je skupine od 52 politička zatvorenika koje je Kuba pristala postupno osloboditi nakon pregovora s Rimokatoličkom crkvom (Foto: Reuters)Oslobođena sedmorka dio je skupine od 52 politička zatvorenika koje je Kuba pristala postupno osloboditi nakon pregovora s Rimokatoličkom crkvom (Foto: Reuters)Sedam oslobođenih kubanskih političkih zatvorenika, koji su u utorak doputovali u Madrid, u zajedničkom su priopćenju objavili da njihovo oslobađanje znači "početak novog razdoblja za budućnost Kube".

"Ovo je početak novog razdoblja u budućnosti Kube i svih Kubanaca", ocijenili su oslobođeni zatvorenici u priopćenju koje je u zračnoj luci u Madridu pročitao kubanski novinar Julio Cesar Galvez (65).

"Nadamo se da će oni koji ostaju na Kubi uživati u istoj slobodi kao mi", dodao je i naglasio "važno sudjelovanje kubanske crkve" u njihovu oslobađanju.

Oslobođena sedmorka dio je skupine od 52 politička zatvorenika koje je Kuba pristala postupno osloboditi nakon pregovora s Rimokatoličkom crkvom i angažiranja španjolskog ministra vanjskih poslova Miguela Angela Moratinosa.

Oni čine oko trećinu ukupnog broja političkih zatvorenika na Kubi, prema podacima neovisne kubanske Komisije za ljudska prava i nacionalnu pomirbu. U zatvoru su bili od 2003. godine.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika