13.07.2010. / 19:55

Autor: Hina

Nestali iranski nuklearni znanstvenik osvanuo u Washingtonu

Crowley je rekao da se Amiri nalazi u pakistanskom veleposlanstvu u Washingtonu. "On je ondje došao svojevoljno i nemam nikakvih informacija da se prema njemu loše postupalo u SAD-u", dodao je glasnogovornik, ne iznoseći druge pojedinosti

Nestali iranski nuklearni znanstvenik Šahram Amiri, za kojeg Teheran tvrdi da su ga otele američka i sudijska obavještajna služba, sklonio se u pakistansko veleposlanstvo u Washingtonu i planira se vratiti u domovinu, objavio je u utorak State Department.

"On je bio u Sjedinjenim Državama svojom slobodnom voljom, a očito je slobodan i otići", izjavio je glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley.

"U stvari, on je trebao otputovati u Iran jučer, ali nije bio u mogućnosti napraviti sve potrebne aranžmane kako bi stigao do Irana kroz tranzitne zemlje", dodao je Crowley, prenosi Associated Press.

To je najnoviji razvoj događaja u tom slučaju koji je okružen tajnovitošću otkako je Amiri nestao na hodočašću u Saudijskoj Arabiji, u lipnju 2009.

Crowley je rekao da se Amiri nalazi u pakistanskom veleposlanstvu u Washingtonu. "On je ondje došao svojevoljno i nemam nikakvih informacija da se prema njemu loše postupalo u SAD-u", dodao je glasnogovornik, ne iznoseći druge pojedinosti.

Iranske vlasti uporno su ponavljale da su Amirija, znanstvenika iranske organizacije za atomsku energiju, otele američke tajne službe.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika