15.07.2010. / 13:46

Autor: Boris Bilas

Đurđa Adlešič ekskluzivno: 'Izlazim iz HSLS-a i vraćam se u Sabor'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u kratkom razgovuru za Nacional.hr rekao je samo kako vijest je o izlasku Đurđe Adlešič iz stranke "dobra, ako je istinita"

Đurđa AdlešičĐurđa Adlešič"Definitvno izlazim iz HSLS-a i vraćam se u Sabor čim me premijerka razriješi dužnosti potpredsjednice Vlade", izjavila je ekskluzivno za Nacional.hr Đurđa Adlešič.

Toj odluci je prethodio ultimatum koji je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor dao potpredsjednici Vlade u kojem je tražio da se do petka u 17 sati izjasni o svojim daljnjim potezima vezanim uz izlazak HSLS-a iz vladajuće koalicije.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u kratkom razgovuru za Nacional.hr rekao je samo kako vijest je o izlasku Đurđe Adlešič iz stranke "dobra, ako je istinita".

Ovakvom odlukom Đurđe Adlešič HSLS je i službeno ostao bez zastupnika u Hrvatskom Saboru budući da će nakon razrješenja s mjesta potpredsjednice Vlade Adlešič aktivirati svoj saborski mandat koji za sada drži bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec. On je još jučer potvrdio svoj izlazak iz stranke zajedno s Ivanom Čehokom.

Na pitanje kako činjenica da je HSLS ostao bez saborskih zastupnika može biti dobra za stranku Darinko Kosor je odgovorio da je ovo trenutak istine te da se napokon razriješila dilema koja traje već nekoliko dana. Kosor kaže da nije vršio pritisak na Đurđu Adlešič već je samo tražio da ispuni odluku Središnjeg vijeća HSLS-a, čija je ona predsjednica, o istupanju iz vladajuće koalicije i njezinom razrješenju s dužnosti u Vladi.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 15.07.10. 15:12

Ma koga briga gdje će Đurđa i Čehok?Tko su oni?Bezlični HDZ-ovi spavači koji su napokon isplivali kao i ono što ispliva iz kanalizacije na površinu. Svakako,njihovo konačno istupanje je dobitak za hrvatsku politčku scenu.Oni su liberali samo kad je u pitanju vlastita promocija i konačno su dobili malo važnost i medijske pažnje.Sad su sretni.
I kako uopće poštena stranka može koalirati sa tipom poput Sanadera?


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 15.07.10. 16:56

lolobrigita dobar komentar. Đurđa, Čehok, Antun Korušec, su neobrazovani izgubljeni ljudi, koji se ocajno drze politike jer bi inace bili na nezaposleni. Đurđa moze pokupiti svog muza is Croatia-Osiguranja, jer je tamo dosao preko veze, i samo steti. Mozda taj Darinko Kosor nesto vrijedi, sto se tice HSLS-a oni imaju svoju povijest sebicnih looser-a.


registracija
16/6/10

nosonja, 15.07.10. 20:23

Stara fukara.Vidi se da ima problema s mozgom.
Jebem ti,oni uvijek imaju svoj izlaz za nuždu.Ako je podpredsjednica vlade a to se izjalovi-nema problema-bit će saborski zastupnik,ako to propada,nema problema bit će garadonačelnik,ako to propada,nema problema bit će državni tajnik,ako to propadne bit će .......bit će......nema problema bit će ...za njih se uvijek neki ku.. nađe.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 16.07.10. 01:52

nosonja nazalosnije od svega je to da kada Đurđa bude izbacena iz svih mogucih pozicija, Đurđa ide u saborsku mirovinu koja je jednaka placi mladog lijecnika. Tako ti je to sa zastupnicima, kada se ogade svima, i kada ih vise nitko ne moze podnijeti u javnosti oni zavrse na 9000 kuna mirovine. sjeti se samo Ante Dapica.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 16.07.10. 12:27

Sto ce Djurdja kasnije raditi,kad joj izadje mandat.Mozda posvetiti jahanju svog konja?


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 16.07.10. 23:46

Đurđa Adlešič profesorica knjizevnosti koja nezna strane jezike, faks zavrsila u banja luci. Đurđa Adlešič skuplja od hrvatskih poreznih obveznika placu 21000 netto, muza je uhljebila u drzavnoj tvrtki gdje skuplja 21000 kuna netto i vozi sluzbeni automobil kao svoj. Đurđa Adlešič i njen muz grade veliku kuci u pripizdini iz koje su dolsi, skucili su se u zagrebu, a skucili su se i na moru. Sin im vozi audija 6, glup je kao majka i otac. Sve bi Đurđa Adlešič napravila samo a ne mora zivjeti od svoga rada i znanja kao profesorica knjizevnosti. inace za usporedbu durda je placen skoro tri puta vise od mladog lijecnika, ili docenta na faksu, ili 4 puta vise o profesora u srednjoj skoli ili znstvenog novaka.. Đurđa Adlešič je vec 20 godina u politici nikada nista nije napravila. medutim jedno je sigurno jos ce dugo dugo Đurđa Adlešič biti na drzavnom proracunu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika