15.07.2010. / 23:12

Autor: Ana Smrečki, Hina

Josipović o slučaju Varšavska: Uhićenja u Zagrebu test demokracije u Hrvatskoj

Josipovića malo zabrinjava i broj uhićenih osoba, budući da u njima ne vidi da su same po sebi neka prijetnja javnoj sigurnosti.

Josipović oko Varšavske najavio sastanak s KaramarkomJosipović oko Varšavske najavio sastanak s KaramarkomPredsjednik Josipović poručio je iz Splita da će detaljno provjeriti zbivanja u Varšavskoj ulici u Zagrebu ocijenivši ih neugodnima i nemilima jer je uhićeno mnogo ljudi. Smatra da ti događaji predstavljaju test demokracije u Hrvatskoj. U tom kontekstu poručuje da treba provjeriti odluku kojom je javna površina stavljena u službu privatnog interesa. Pritom ocjenjuje da je privatni interes dobrodošao, ali da ne smije biti u sukobu s javnim interesom.

Najavio razgovor s Karamarkom

Ističe i da je potrebno testirati neposrednu odluku o tome da se počne s radovima i da se zatraži intervencija policije. Podsjeća na preporuku Gradske skupštine o svojevrsnom moratoriju dok se na Upravnome sudu do kraja ne riješi spor. Naglašava kako treba vidjeti je li ovlaštena osoba zatražila intervenciju policije te je li policija provjerila u kojoj je mjeri potrebno intervenirati.

Josipovića malo zabrinjava i broj uhićenih osoba, budući da u njima ne vidi da su same po sebi neka prijetnja javnoj sigurnosti. Poručuje da je tema ozbiljna i da stoga ne treba brzati, naglasivši kako Hrvatska na kraju priče Hrvatska mora izaći jača u primjeni demokratskih strandarda. Najavio je i da će o razmjeru intervencije policijskih snaga razgovarati s ministrom Karamarkom.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 16.07.10. 02:29

Neka vi obidjete prvo sva grobista g.Josipovicu, pa ako sto ostane za pravdu dobro jest, a ako ne ostane nema veze, ionako je sve poslo kvragu...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika