20.07.2010. / 13:45

Autor: Hina , Boris Bilas

U žiži afere Varšavska Bandić razmišlja o parlamentarnim izborima

"U travnju prošle godine isto je društvo bilo pred Poglavarstvom i tražilo moju ostavku. Oni koji su sudjelovali na izborima u svibnju 2009. i izgubili, njihov je stav da se mora maknuti gradonačelnika. Ovdje se ne radi o bitci za 160 kvadrata Varšavske, to je bitka za instrumentalizaciju politike", zaključio je Bandić

Milan Bandić (foto: Igor ŠobanMilan Bandić (foto: Igor ŠobanZagrebački gradonačelnik Milan Bandić napokon je opširnije progovorio o situaciji oko Varšavske ulice i projekta 'Cvjetno' Tomislava Horvatinčića. Tijekom pauze na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine novinari su zaskočili gradonačelnika koji nije imao drugog izbora nego da kaže par rečenica o cijeloj situaciji.

"Ja ne mogu zaustaviti radove jer ja nisam donio odluke. Skupština je donijela odluku a ja je provodim. Odluke ne mogu ni suspendirati ni mijenjati", rekao je gradonačelnik Bandić na pitanje o tome hoće li zaustaviti gradnju u Varšavskoj.

Novinare je zanimalo i zbog čega Bandić nije proveo odluku u suspenziji radova koju je donijela Gradska skupština u ožujku.

"To je bila samo preporuka, ja provodim odluke.Ja sam legalist i legitimist i prvi čovjek izvršne vlasti i dužan sam provoditi odluke što i činim. Neću podleći jogurt revoluciji pa ni jučerašnjim suparnicima pod egidom javnog interesa", bio je Bandićev odgovor.

Na kraju je Bandić zaključio kako je cijeli slučaj instrumentaliziran od strane političara i to onih koji su 2009. izgubili lokalne izbore u Zagrebu.

"U travnju prošle godine isto je društvo bilo pred Poglavarstvom i tražilo moju ostavku. Oni koji su sudjelovali na izborima u svibnju 2009. i izgubili, njihov je stav da se mora maknuti gradonačelnika. Ovdje se ne radi o bitci za 160 kvadrata Varšavske, to je bitka za instrumentalizaciju politike", zaključio je Bandić.

Nisam toliki politički farizej

Bandić potvrdio je danas da razmišlja o sudjelovanju na idućim parlamentarnim izborima, ističući kako "ne želi baciti u vodu kapital s predsjedničkih izbora".

"Neću ja svoj kapital od 300 tisuća glasova iz prvog i skoro 900 tisuća glasova iz drugog kruga predsjedničkih izbora baciti u vodu. Nisam baš takav politički farizej", rekao je Bandić novinarima, u stanci izvanredne sjednice Gradske skupštine, koja raspravlja o stanju u Varšavskoj ulici.

Bandić nije isključio ni mogućnost da će ići po peti gradonačelnički mandat, a kazao je da njegova radna kampanja traje svaki dan.

"Ja sam prije godinu dana izabran i radim svoj posao svaki dan", rekao je Bandić, odgovarajući na pitanje hoće li se ponovno kandidirati za gradonačelnika. Naglasio je, međutim, da su prije lokalnih izbora parlamentarni.

"Prije toga su parlamentarni izbori pa ćemo donijeti odluku o tome, a tek iza toga su izbori za gradonačelnika", rekao je.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 20.07.10. 14:45

mozda TAJ CIJELI PROJEKAT FINANCIRA --CACIC--POSTO MU JOS NISU ODUZELI ONU MILIJARDU KOJU JE SAKRIO U UBS-BANK SVICA.........


registracija
11/1/10

fluid, 20.07.10. 14:57

Ivandija,preglup si za ove teme.SJAŠI! A Bandić je u pravu.!!!Shvatite kjonačno da su ONI zaista legalisti i da zaista provode do srama loše zakone u Hrvatskoj.To nije jedini apsurdni propis(Zakon):Hrvatska ih je puna.


registracija
11/1/10

fluid, 20.07.10. 15:00

Da bi se pokazala sva pogubnost loših zakona,samo treba da stvari kulminiraju do krajnosti oko nečega i onda postaje sve jasno.Zakonodavci u službi politike pravno uvijaju govno u celofan i tvrde da je napravljen vrlo kvalitetan bonbon.Na zapadu ne upadaju u takve apsurdne situacije nejasnih propisa.Pogodite zašto!?


registracija
11/1/10

fluid, 20.07.10. 15:01

A šta "gomila" misli o njima i njihovim poslovima,njih se uopće ne tiče.Zašto i bi kada su dokazano legalisti.Vau !


registracija
12/7/10

Ivandija, 20.07.10. 15:19

POSTO SVI ZNAMO DA JE ---CACIC PRVI IZIO IZ HRVATSKE PREKO MILIJARDU EURA U UBS-BANK SVICA---NIKAD VRATIO--A TAKOVIH IMA NEKOLIKO STOTINA --NASI OBAVJESTAJNI IZVORI TVRDE I DO 10 MILIJARDI JE IZNESENO IZ HRVATSKE --POKRADENO -I UPISANO NA VANJSKI DUG DRZAVE HRVATSKE --NASE ZADUZENJE NA NASU GRBACU I NASE DJECE ---RJETKO KO PISE O TOME KAD CE TAJ NOVAC --LOPOVI VRATITI U HRAVTSKU --ETO PITAM JA --KAD CESE TO DOGODITI???????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika