21.07.2010. / 12:32

Autor: Hina

U Italiji 67 uhićenih u policijskoj akciji protiv 'Ndranghete

U posljednjih je nekoliko desetljeća 'Ndrangheta' postala najmoćnija među četirima talijanskim mafijaškim organizacijama - Camorri iz napuljske regije, sicilijanskoj Cosa nostri i najmanjoj Sacri coroni uniti iz južne pokrajine Apulije

Talijanska je policija uhitila 67 osoba i zaplijenila imovinu vrijednu oko 250 milijuna eura u akciji provedenoj u nekoliko talijanskih regija, organiziranoj protiv članova kalabrijske mafije 'Ndranghete', izvijestila je u srijedu policija.

Operacija je provedena pod nazivom "Santa Tecla", po ulici u središtu Milana u kojoj su se okupljali članovi grupe, stoji u priopćenju. Akcija je provedena u Kalabriji i u Lombardiji, no i u drugim dijelovima Italije.

Privedene osobe optužene su za povezanost s mafijom, iznuđivanje, kamatarenje i trgovinu drogom. Istraga je provedena u suradnji sa svjedocima pokajnicima koji su napustili organizaciju. Oni su otkrili informacije o "sustavnom iznuđivanju" koje su članovi mafije provodili prema lokalnim poduzetnicima i posao trgovine drogom na sjeveru Italije, izvijestila je talijanska agencija Ansa.

U posljednjih je nekoliko desetljeća 'Ndrangheta' postala najmoćnija među četirima talijanskim mafijaškim organizacijama - Camorri iz napuljske regije, sicilijanskoj Cosa nostri i najmanjoj Sacri coroni uniti iz južne pokrajine Apulije.

Po istraživanju talijanskog instituta Eurispes, zahvaljujući posebice trgovini drogom i oružjem 'Ndrangheta je sklopila poslove vrijedne oko 44 milijarde eura.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika