22.07.2010. / 13:36

Autor: Hina

Poljska ne isključuje ni najgore slutnje: Pola državnog vrha srušili teroristi?

Poljsko vojno tužiteljstvo još uvijek čeka da mu Moskva dostavi svoju dokumentaciju, posebice rezultate autopsije žrtava i izjave očevidaca

Foto: ReutersFoto: ReutersViše od tri mjeseca od pada poljskog predsjedničkog zrakoplova u ruskom Smolensku, vojno tužiteljstvo, zaduženo za istragu u Poljskoj, ne isključuje niti jednu mogućnost uzroka nesreće pa niti hipotezu o terorističkom napadu, priopćio je u četvrtak glasnogovornik tužiteljstva Zbigniew Rzepa.

"Ne isključujemo niti jednu od četiri hipoteze. Prva se odnosi na kvar zrakoplova, druga na ljudsku pogrešku, kako s ruske tako i poljske strane, treća podrazumijeva uključenost trećih osoba, tj. mogući teroristički napad, a četvrta hipoteza se odnosi na organizaciju leta", objasnio je glasnogovornik. Isključena je međutim, dodao je Rzepa, "upotreba bilo kojeg konvencionalnog eksplozivnog materijala".

Poljsko vojno tužiteljstvo još uvijek čeka da mu Moskva dostavi svoju dokumentaciju, posebice rezultate autopsije žrtava i izjave očevidaca. Tupoljev 154, koji je 10. travnja prevozio predsjednika Lecha Kaczynskog i ostale visoke državne dužnosnike, srušio se prilikom slijetanja u Smolensku na zapadu Rusije. Poginulo je svih 96 putnika.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 24.07.10. 19:16

TO I PTICE ZNAJU DA JE SRUSEN OD TERORISTA.........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika