23.07.2010. / 11:38

Autor: Hina

Meteoropate i kronične bolesnike čeka teška subota

U subotu će biometeorološke prilike biti nepovoljne, u nedjelju i ponedjeljak razmjerno povoljne, a u utorak ponovno razmjerno nepovoljne, ističe se u biometeorološkoj prognozi za Hrvatsku od 24. do 27. srpnja, koju je danas objavio Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

IlustracijaIlustracijaU subotu će biometeorološke prilike biti nepovoljne, u nedjelju i ponedjeljak razmjerno povoljne, a u utorak ponovno razmjerno nepovoljne, ističe se u biometeorološkoj prognozi za Hrvatsku od 24. do 27. srpnja, koju je danas objavio Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U subotu, 24. srpnja, nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovat će tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Meteoropati će patiti od glavobolje, razdražljivosti i bolova na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe bi mogli osjećati astmatičari, srčani bolesnici i reumatičari. Međutim, zbog osvježenja nakon vrućina prethodnih dana mnogi će osjećati poboljšanje i olakšanje.

Nedjelja će donijeti razmjerno povoljne biometeorološke prilike pa će u unutrašnjosti meteoropati i kronični bolesnici osjećati manje tegobe, a na Jadranu će tegobe urzokovane vremenom biti slabije izražene. Slično će biti i u ponedjeljak, 26. srpnja, kada će se većina ljudi osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

U utorak, 27. srpnja, biometeorološke prilike će ponovno biti razmjerno nepovoljne pa se kod meteoropata i kroničnih bolesnika mogu javiti glavobolja, razdražljivost i tegobe sa snom u noći na srijedu.

Koncentracija peludi korova u subotu će biti visokih vrijednosti u kontinentalnom dijelu zemlje s dominacijom peludi koprive, a na Jadranu crkvine, dok će u nedjelju koncentracija peludi biti na kontinentu biti visokih, a na Jadranu umjerenih vrijednosti.

U ponedjeljak će pelud korova biti visokih koncentracija s dominacijom peludi koprive, a pelud trava bit će niskih vrijednosti u cijeloj Hrvatskoj. U utorak će pelud korova također biti visokih vrijednosti, u kontinentalnom dijelu s dominacijom peludi koprive, a na Jadranu umjerenih peludi crkvine.

Biometeorološku prognozu izrađuje DHMZ u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" čiji Laboratorij za aerobiologiju u radi peludnu prognozu u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika