24.07.2010. / 22:46

Autor: Boris Bilas

Video jezičnih vježbi Jadranke Kosor: Ju ar from Hangari? Aj voz d dej aftr jestrdej in Hangari

Zanimljivo kako je nekoliko minuta prije nego što je dočekala turiste Jadranka Kosor savjetovala svima zaposlenima u turizmu rekla da nastave raditi jednako snažno kao i dosad, te da se turistima uputi što je moguće više smješka jer on može izliječiti sve

Jadranka Kosor na naplatnoj postaji u Lučkom mahala je turistima koji su stigli na ljetovanje u Hrvatsku (Foto: Pixsell)Jadranka Kosor na naplatnoj postaji u Lučkom mahala je turistima koji su stigli na ljetovanje u Hrvatsku (Foto: Pixsell)Nakon sjednice užeg povjerenstva Vlade koja se u subotu ujutro održala kod naplatnih kućica u Lučkom, a čija je tema bila turistička sezona, premijerka Kosor je s ministrom turizma Damirom Bajsom turistima dijelila promotivne brošure i suvenire.

No ono što je slijedilo poslije toga još je jedan dokaz 'odličnog' znanja engleskog jezika naše premijerke. Kamere Nove TV zabilježile su kako se premijerka spetljala dok je na engleskom razgovarala s Mađarima. Nakon što ministar Bajs na prihvatljivom engleskom turistima izrazi šture riječi dobrodošlice u Hrvatsku, premijerka počinje svoj tečaj jezičnih vježbi.

"Ju ar from Hangari? Aj voz d dej aftr jestrdej in Hangari. Tenk ju veri mač end velkam tu Kroejša", premijerkine su riječi.

Predsjednica Vlade mađarskim gostima željela je reći kako je bila u posjetu njihovoj domovini prekjučer, a ne danas, kao što je ona to rekla.

Zanimljivo kako je nekoliko minuta prije nego što je dočekala turiste Jadranka Kosor savjetovala svima zaposlenima u turizmu rekla da nastave raditi jednako snažno kao i dosad, te da se turistima uputi što je moguće više smiješka jer on može izliječiti sve, pa čak i ono što nije najbolje pripremljeno. Možda se i čelnica Vlade trebala zadržati na smiješku, ili neka za sljedeći put barem zaposli nekog prevoditelja.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
26/11/09

abar, 25.07.10. 09:59

Kakva je sa jezicima takva je i sa ostalim znanjima-vještinama,i takva nam zemlju vodi...daleko ćemo dogurati nema što??


registracija
30/6/10

petrus7, 25.07.10. 11:04

JADNICA!!! Kako sama ne kuži da nije za taj posao i skloni se i da nekome drugom priliku da izvuče zemlju iz jada. Bolje idi sama nego da te sramoti poraz na izborima


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 25.07.10. 12:46

Zena se trudi i na ovoj snimci ima vrlo dobar vajb (vibe in English), ali da bi kao premijerka trebala znati pokoji strani jezik malo bolje, to sigurno stoji!
Nazalost kad nas ima previse ljudi koji nesto predstavljaju u drustvu, sa porazno losim intelektualnim i jos vaznije ljudskim karakteristikama.
Nazalost, nije dovoljno dobro!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 25.07.10. 18:33

Kao što misli da zna engleski pa hrabro lupeta gluposti, tako isto misli da zna nešto o gospodarstvu pa donosi mjere koje su u zadnju godinu dana još više upropastile Hrvatsku i hrvatske građane. Ta žena je nesposobna i prava je tragedija što je Jadranka Kosor u ovim kritičnim godinama krize i recesije na čelu Vlade. UŽAS!


registracija
27/7/09

columbo, 25.07.10. 19:18

Engleski joj je slab, ali bolji od svega drugog...


registracija
26/7/10

laughinggranny, 26.07.10. 13:00

Narod s deficitom svijesti predstavlja premijerka s deficitom svijesti. Dok ordinira, oko vrata joj treba objesit zaklanog udava. Novinari će slikat i narod će se smijat. Sve štima savršeno.


registracija
30/5/10

ropan, 26.07.10. 22:06

Jaca je imala dosta vremena (i prilike) da nauči ne samo engleski. Kao potpredsjednica Vlade i HDZ-a mogla je imati najbolje učitelje ali je valjda mislila da joj to nikada neće trebati.
Kada kažem da je imala vremena onda to temeljim na njenoj izjavi kako je dokumente potpisivala a da ih nije čitala. Kamo je utrošila ostalo vrijeme?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika