27.07.2010. / 13:56

Autor: Hina

Dzurinda: Slovačka neće priznati Kosovo

"Srbija je već u prosincu zatražila članstvo u Europskoj uniji. Zasad nema reakcije EU-a. Vrijeme je da se govori o konkretnim uvjetima i terminima", rekao je Dzurinda po čijim se riječima stanje na Balkanu ne može stabilizirati bez Srbije

Mikulas DzurindaMikulas DzurindaSlovačka neće priznati Kosovo kao neovisnu državu, rekao je u utorak slovački ministar vanjskih poslova Mikulas Dzurinda.

Kao Slovačka, prema Kosovu se odnose i Cipar, Grčka, Rumunjska i Španjolska. "Ne osjećamo nikakav pritisak da priznamo Kosovo kako neovisnu državu. Svi shvaćaju našu poziciju koja proistječe iz našeg povijesnog iskustva i političkog uvjerenja", objasnio je Dzurinda nakon govora pred američkim i britanskim diplomatima u Bratislavi.

Dzurinda je upozorio na nužnost brze integracije Srbije u Europsku uniju.

"Srbija je već u prosincu zatražila članstvo u Europskoj uniji. Zasad nema reakcije EU-a. Vrijeme je da se govori o konkretnim uvjetima i terminima", rekao je Dzurinda po čijim se riječima stanje na Balkanu ne može stabilizirati bez Srbije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 27.07.10. 14:28

I OVAJ SERE U GACE-BEZ SVAKOGA SE MOZE,ahahahhahahaahh


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika