27.07.2010. / 14:21

Autor: Hina

Beograd: Počeo dvodnevni sastanak povjerenstava za zatočene i nestale RH i Srbije

Cilj sastanka je unapređivanje međudržavne suradnje na tom području zbog konačnog rješavanja tog važnog humanitarnog pitanja koje je od neprocjenjivog značaja za obitelji nestalih

Beograd; foto: IlustracijaBeograd; foto: IlustracijaPovjerenstvo za zatočene i nestale Vlade RH i Komisija za nestale osobe Vlade Republike Srbije u utorak su u Beogradu započeli dvodnevni sastanak kojem će nazočiti predstavnici ministarstava vanjskih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava dviju zemalja. Cilj sastanka je unapređivanje međudržavne suradnje na tom području zbog konačnog rješavanja tog važnog humanitarnog pitanja koje je od neprocjenjivog značaja za obitelji nestalih i za dalje jačanje dobrosusjedskih odnosa, obnovu povjerenja i poštivanje ljudskih prava u regiji, navedeno je u priopćenju srbijanske Komisije za nestale osobe.

Na sastanku će biti razmijenjene informacije i dokumentacija sukladno potpisanom Sporazumu i Protokolu o suradnji u traženju nestalih osoba i preuzetim obavezama na prethodno održanim sastancima, radi rješavanja pitanja osoba koje se vode kao nestale u oružanim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije.

Nadležna tijela Srbije i Hrvatske intenzivirat će suradnju u rješavanju problema nestalih osoba u oružanim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije kroz ubrzanje procesa ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka žrtava na teritorijima obe države, razmjeni raspoloživih podataka i informacija i ujednačavanju evidencija od značaja za rješavanje slučajeva nestalih osoba, navodi se u priopćenju. Kako je najavljeno, predsjednik Povjerenstva za zatočene i nestale Vlade Republike Hrvatske Ivan Grujić i predsednik Komisije za nestale osobe Vlade Republike Srbije Veljko Odalović u srijedu popodne će se obratiti medijima po završetku sastanka.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika