29.07.2010. / 12:37

Autor: Boris Bilas

Novi prosvjedi u Varšavskoj: Policija uhitila 21 aktivista

Kako se doznaje, na teren je izašlo i tridesetak policajaca koji u ovim trenucima prosvjednike ponovno trpaju u marice te privode u policijsku postaju, a Gundulićeva ulica je zatvorena za promet

Kako bi demantirali da su otišli na godišnji odmor prosvjednici su ponovno blokirali kamione pred ulazom na gradilište Hoto grupe u Varšavskoj (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)Kako bi demantirali da su otišli na godišnji odmor prosvjednici su ponovno blokirali kamione pred ulazom na gradilište Hoto grupe u Varšavskoj (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)Oko 20- tak prosvjednika okupilo se u Varšavskoj ulici te je blokiralo prilaz gradilištu Hoto grupe, onemogučivši istovremeno i jednom kamionu izlaz s gradilišta. Aktivisti su posjedali pred kamion i time blokirali nastavk radova.

Kako se doznaje, na teren je izašlo i tridesetak policajaca koji su prosvjednike uhitili, stavili u marice te odveli u policijsku postaju. Nakon uhićenja prosvjednika promet Gundulićevom je opet normaliziran.

"Nije jasno zašto se u Varšavskoj užurbano radi kad se zna da nekretnina koja se nalazi u podrumu na broju 6 još uvijek nije otkupljena pa ne može ni doći do spoja rampe s garažom", rekao je Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije, netom prije nego što je ponovno završio u policijskoj marici.

"Očekujemo da ćemo biti uhićivani sve dok je HDZ i ministar Karamarko na vlasti, no mi ćemo nastaviti sa svojim prosvjedima", rekao je Teodor Celakoski iz Prava na grad te je dodao kako skandalozno da rupa koja se počela kopati u Varšavskoj ne vodi nikamo.

"To je skandalozno, a mi građani to ćemo iz svoga džepa platiti 2 milijuna kuna!", kazao je Celakoski koji kaže kako je policija uhitila 21 osobu.

U zagrebačkoj se policiji doznaje da je zbog ometanja prometa i radova na gradilištu Hoto grupe u Varšavskoj ulici popodne priveden 21 aktivist, te je nad njima u tijeku prekršajna obrada.

Budući da je postupak u tijeku, u policiji ne žele nagađati hoće li i kako aktivisti biti prijavljeni i kažnjeni, ali se očekuje da će im, kao i za nedavnih prosvjeda na istoj lokaciji, biti izrečene zaštitne mjere kojima će im privremeno biti zabranjen pristup Varšavskoj ulici.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika