30.07.2010. / 16:01

Autor: Martina Čizmić

Kosor: Ako smo riješili granicu, možemo riješiti i Ljubljansku banku

"Ne želim podizati očekivanja, ali bio bi uspjeh ako naš susret u Bohinju bude ono što je susret u Trakošćanu bio za rješenje graničnog pitanja", istaknuo je Pahor

Jadranka Kosor i Borut PahorJadranka Kosor i Borut PahorDan uoči neformalnog sastanka sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, premijerka Jadranka Kosor osvrnula se na posljednju u nizu aktualnih tema između Slovenije i Hrvatske, onu vezanu uz staru deviznu štednju štediša Ljubljanske banke.

Premijerka Kosor istaknula je kako nema straha od nove blokade pregovora sa slovenske strane.

"Sutra ćemo premijer Pahor i ja razgovarati o nekoliko tema, svakako o gospodarskoj suradnji između Slovenije i Hrvatske, ona sigurno može biti i bolja. Dobri su podaci, primjerice o dolasku slovenskih turista. Mislim da je to jako dobar znak, a da je i posljedica činjenice da smo neke velike probleme riješili. Ako smo mogli riješiti pitanje koje je stajalo otvoreno punih 18 godina, oko toga kako ćemo riješiti granično pitanje. Ako smo to uspjeli, a prije godinu dana nam gotovo nitko nije davao nikakve šanse, onda ćemo riješiti i ovo. Svakako da će jedna od tema biti i Ljubljanska banka", rekla je premijerka novinarima.

Uvjerena je da se za sva otvorena pitanja mogu naći dobra rješenja te da će se otkloniti svi eventualni razlozi za blokadu.

Istovremeno, u Ljubljani je slovenski premijer Pahor pitanje Ljubljanske banke nazvao "najtežim pitanjem" koje opterećuje odnose Hrvatske i Slovenije. S obzirom na to da će se dvoje premijera susresti točno na godišnjicu njihovog prvog službenog susreta koji je označio početak rješavanja graničnog pitanja, mnogi susret u Bohinju označavaju kao prekretnicu u pitanju Ljubljanske banke.

"Ne želim podizati očekivanja, ali bio bi uspjeh ako naš susret u Bohinju bude ono što je susret u Trakošćanu bio za rješenje graničnog pitanja", istaknuo je Pahor i dodao kako su o istom pitanju razgovarali i ministri vanjskih poslova Žbogar i Jandroković.

"Do rješenja bi se moglo doći i u posljednji tren", na kraju je rekao Pahor.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 30.07.10. 17:10

GRANICU STE SREDILI NA STETU SVIH HRVATA-BANKU MOZETE SREDITI NA STETU POJEDINACA ISTO HRVATA,ahahahhahahah ZA TAKVO SREDIVANJE NETREBA DIPLOMA TAKO MOGU SREDITI I ONI SA 4 RAZREDA SKOLE,ahahahhahah


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika