04.08.2010. / 09:41

Autor: Hina

Novi napad na dječji vrtić u Kini: Ubijeno najmanje troje djece

Kinu je između ožujka i svibnja potresao niz krvavih napada na škole u kojima je najmanje 17 osoba izgubilo život, među njima 15 djece, a više od 80 je ranjeno

Napadi na vrtiće sve su učestaliji u Kini (Reuters)Napadi na vrtiće sve su učestaliji u Kini (Reuters)Najmanje je troje djece ubijeno u napadu na dječji vrtić na istoku Kine, gdje je proljetos zabilježen val krvavih pohoda na škole, izjavili su u srijedu stanovnici i jedna udruga.

Napad se dogodio u utorak u gradu Zibu, u pokrajini Shandongu, reklo je nekoliko stanovnika toga grada, a mjesne vlasti, policija i bolnica nisu htjeli ništa komentirati.

Stanovnici i udruga sa sjedištem u Hong Kongu izvijestili su o troje ili četvero ubijene i o više ozlijeđene djece.

Informativno središte za ljudska prava i demokraciju u Hong Kongu objavilo je da je muškarac s nožem u rukama upao u vrtić, da je napao djecu i osoblje kojih je u tom času bilo šesnaestero te da je četvero ubio.

Kinu je između ožujka i svibnja potresao niz krvavih napada na škole u kojima je najmanje 17 osoba izgubilo život, među njima 15 djece, a više od 80 je ranjeno.

Napadi, većinom izvedeni nožem i satarom i osobito brutalni, izazvali su psihozu u zemlji i potaknuli vlasti da pojačaju mjere sigurnosti u kineskim školama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika