04.08.2010. / 11:45

Autor: Martina Čizmić

Propao atentat: Ahmadinedžad preživio bombaški napad

Mediji javljaju da je eksplozivna naprava pogodila autobus u kojem su se u tom trenutku nalazili novinari i službeno osoblje, dok je Ahmadinedžadov automobil bio udalje od eksplozije nekih 100 metara

Reakcija u konvoju Mahmuda Ahmadinedžada nakon eksplozije (Foto: Reuters)Reakcija u konvoju Mahmuda Ahmadinedžada nakon eksplozije (Foto: Reuters)Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad preživio je pokušaj ubojstva nakon što je nepoznati počinitelj bacio improviziranu eksplozivnu napravu na njegov konvoj.

Kako javljaju svjetske agencije, pozivajući se na lokalne iranske medije, Ahmadinedžadov konvoj putovao je od zrakoplovne luke prema stadionu gdje je iranski predsjednik trebao održati govor.

Mediji javljaju da je eksplozivna naprava pogodila autobus u kojem su se u tom trenutku nalazili novinari i službeno osoblje, dok je Ahmadinedžadov automobil bio udalje od eksplozije nekih 100 metara.

Predsjednik je bez ikakvih ozlijeda prevezen do stadiona gdje je na kraju održao govor, a sam incident nije ni spomenuo.

Vezane vijesti

Kina pozivas Iran na "fleksibilnost i pragmatičnost"

Kina pozivas Iran na "fleksibilnost i pragmatičnost"

Kineski predsjednik Hu Jintao pozvao je u petak svog iranskog kolegu Mahmuda Ahmadinedžada da bude "fleksibilan" i "pragmatičan" u pregovorima o… Više

Komentari

registracija
12/7/10

Ivandija, 04.08.10. 12:05

TO MU JE VALJDA SAMO OPOMENA,ahahahhahhahhah SVE MOS RADIT SAMO CARA NESMIJES DIRATI--A ON DIRA CARA,ahahahhaahhahahaha


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika