04.08.2010. / 14:25

Autor: Martina Čizmić

Slovenski forumi bruje o Pahoru: Prodao je slovensko more za odmor na Brijunima

"Umjesto da naš predsjednik vlade ostavi nekoliko eura doma odnio ih je u Hrvatsku. Nešto nije u redu s njim", jedan je od komentara na slovenskim forumima

Pahor ljetuje na Brijunima nakon poziva premijerke Jadranke KosorPahor ljetuje na Brijunima nakon poziva premijerke Jadranke KosorBaš kao što je u hrvatskoj javnosti prašinu podigla činjenica da strani državnik ljetuje u državnoj rezidenciji po povoljnim cijenama, tako je i u Sloveniji "na nož" dočekana vijest da je dotični strani državnik upravo premijer Borut Pahor. I još na privatan poziv premijerke Jadranke Kosor.

Nakon što su slovenski mediji prenijeli vijest objavljenu u posljednjem broju Nacionala, o Pahorovom odmoru na Brijunima, na forumima su se razvile prave rasprave. Slovence najviše smeta činjenica da je Pahor prije nekoliko tjedana izjavio kako je njemu, kao premijeru, teško preživjeti s 3000 eura plaće mjesečno, a potom je otišao na odmor na Brijune.

Na forumu dnevnika Delo, prozvali su ga "prodanom dušom" i optužili da je prodao slovensko more za odmor na Brijunima.

"Hrvati su uistinu "sposobni pregovarači", samo za jedan godišnji odmor je Pahor "prodao" slovensko more", napisao je forumaš pod nadimkom 'crni kos'. Slično misli i 'stojc' koji kaže "Zato što je prodao pola Piranskog zaljeva Kosorica mu je darovala paket na Brijunima. Kad je Tito započeo svoju avanturu na Brijunima, za državu su došla teška vremena". Nepoznati forumaš sarkastično je dodao "Bravo Pahor, ti na Brijune a Slovenci neka si jaja moče u Ljubljanici".

"Pahor je iskoristio svako godišnje doba da se nađe s Kosoricom i zajedno zabavljaju tri duga mjeseca... prvo Brdo, potom Bled, pa Dubrovnik, pa Bohinj i potom Brijuni... Čak i ako kaže da je na vlastiti trošak... a 3000 eura mjesečno mu nije dovoljno", dodao je nepoznati.

No, ima i onih koji u izboru mjesta ljetovanja slovenskog premijera ne vide ništa sporno.

"Što je tako loše u tome da Pahor ljetuje na Brijunima i tako poboljša odnose sa susjednom državom. Želimo li si uopće dobre odnose? Zašto je to lošije od Janšinog ljetovanja na Mauricijusu - kakva je korist bila od toga? Oni koji taj potez kritiziraju dovoljno govore o vlastitom domoljublju, koje je očito na prodaju, a ne o Pahorovom", napisao je 'schutz'.

Mnogi su povukli paralele između Pahora i Tita, nazvavši ga malim Titom. Na forumu slovenskog Dnevnika tako forumaš 'Stop komunism' piše "Dok tvrtke propadaju, gospodin se žuri kao mali Tito na Brijune. Troškove u stvari plaća hrvatska vlada. Ništa drugo nego još jedan argument Hrvata da drže Pahora za mošnje".

Na forumu dnevnika Večer posebno su bili inspririani prijateljskim odnosom između Jadranke Kosor i Boruta Pahora. Čak su hrvatsku premijerku nazvali "budućom prvom damom Slovenije", a osvrnuli su se i na prosvjede vezane uz pripajanje državne ergele iz Đakova u Lipik.

"Transparenti u konjušnici lipicanaca u Đakovu rekli su da buduća prva dama Slovenije želi ljepotane preseliti kući u Lipik, otkud je ona. Na svoju stranu je pridobila našeg izdajnika Pahora kojeg sad moramo dijeliti s Hrvatima. Dugo sam na ovom svijetu i svašta sam doživio, ali takve sratmote kakve nam radi taj učenik najpokvarenijeg političara do sada, Kučana, još ne. Kučan je svjestan da je pokvarena komunistička kreatura i usredotočio se na vatrogasne i druge zabave, tamo je pijanoj raji svejedno tko je prisutan. Slovenci krajnji je čas, ako već nije prekasno, da pošaljemo tu vladu u tri krasne. Kradu, odnosno daju strancima, najvećim neprijateljima slovenstva zemlju, Pahorovi pudli se brinu da država, odnosno mi plaćamo kredite Kresalkinom prijatelju, a ta baba ima toliko masla na glavi da po pokvarenosti premašuje svog šefa, a onda su tu još oni kojima bi trebalo zabraniti prolazak kraj vladine palače, a Pahora strpati u "maricu" i marš u Hrvatsku", napisao je korisnik pod imenom 'vrati konje uzmi Pahora'.

"Sramota.... takvom smo svojevremeno rekli prodana duša... uvlači se u guzicu Hrvatima i sijedoj babi, koja nema za jednu Lorealovu boju i koja govori engleski, kao što jugovići ostale svjetske jezike... sad će najvjerojatnije Sivka po zimi ići na odmor u Kranjsku Goru... na naš trošak naravno... marš nekam... po meni Sivka ima veća jaja od Pahora", oštar je 'woy'

"Vidite li sad idioti koji ste glasovali za arbitražni sporazum zašto ga je Pahor tako zdušno zagovarao", ističe 'AS'.

Ni na forumu 24ur.com nisu ništa blaži. Pahor je tako postao "veliki izdajnički smrad", a poručili su mu i da ostane na Brijunima.

"Ta gnjida! On okupatorima na more, a Joško Joras štrajka glađu da se izbori za svoja prava na slovenskom tlu koji je pod hrvatskom okupacijom", podsjetio je na stari problem s Jorasom 'peterb110'.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika